RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht met Jeroen Zoet onder de lat tegen PEC

1/3
UTRECHT - FC Utrecht hervat vanavond de competitie met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Die ploeg werd eerder dit seizoen in de Galgenwaard met 3-1 verslagen.

Bij FC Utrecht maakt doelman Jeroen Zoet zijn debuut. De huurling van PSV vervangt de geblesseerde eerste doelman Maarten Paes. "Wij kwamen uit het trainingskamp terug en moesten de consequenties afwachten. Toen we hoorden dat het iets langer zou duren dan één of twee wedstrijden, gingen we zoeken en hebben we snel gehandeld", zegt trainer John van den Brom over de komst van Zoet.

De trainer bestrijdt dat Zoet de ontwikkeling van Paes in de weg staat. "Jeroen is gekomen omdat Maarten geblesseerd is. Hij is voorlopig niet beschikbaar. De wedstrijd tegen PEC is heel belangrijk voor onze doelstelling, en dus hadden we een goeie keeper nodig en dat is hij."

John van den Brom: "We hadden een goeie keeper nodig en dat is hij"


JENSEN
De komst van Zoet maakt eens te meer duidelijk dat David Jensen voor FC Utrecht een gepasseerd station is. De Deen raakte vroeg in het seizoen zijn basisplaats kwijt, en was nu ook geen optie als vervanger voor Paes. "David was niet mee naar Spanje, we hebben hem verteld dat hij op zoek mag naar een andere club", aldus John van den Brom. "Hij is dus met andere dingen bezig, daarom zit hij ook niet bij de wedstrijdselectie.

WISSELVALLIG
FC Utrecht was voor de winterstop te wisselvallig. "Of we dat eruit hebben gekregen zal moeten blijken", zegt Van den Brom. "We hebben goed gewerkt, ook aan de dingen waar we goed in zijn. Dat is het snel naar voren spelen en op het juiste moment druk zetten. Daar zijn we heel erg mee bezig geweest en je zag het ook goed terug in de oefenwedstrijd tegen Leverkusen."

Sean Klaiber: "Ik denk dat we er klaar voor zijn"


Verdediger Sean Klaiber denkt dat die wisselvalligheid weg kan zijn. "We hebben een goed trainingskamp gahd en van een goeie tegenstander gewonnen. Ik denk dat we er klaar voor zijn.", aldus de rechtsback. "We hebben wel wat blessures, dat is pech voor ons maar dan moeten anderen het doen. We hebben een grote selectie en een goed trainingskamp gehad in La Manga." Dat Klaiber als verdediger aan een andere keeper moet wennen is geen probleem. "We hebben een paar keer samen getraind, dan gaat het vanzelf."

LIVE
PEC - FC Utrecht begin vrijdag om 20.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht en het liveblog op de site.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -