Mitchell van Rooijen maakt debuut: 'Droom die uitkomt'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Mitchell van Rooijen maakte in het 3-3 gelijke spel tegen PEC Zwolle zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht. "Een droom die uitkomt", zei de middenvelder, die na ruim een uur het veld moest verlaten met een liesblessure.
Verslaggever René van den Berg in gesprek met debutant Mitchell van Rooijen.
Van Rooijen, aanvoerder van Jong FC Utrecht, mocht in de winterstop mee met het eerste elftal op trainingskamp naar Spanje. In de oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen verving hij na een kwartier de geblesseerde Adam Maher. "Het trainingskamp is heel goed gegaan. Ik wilde een zo goed mogelijk beeld van mezelf geven aan de club, trainer en technisch directeur."

BELONING

De verwachting was dat Urby Emanuelson zou starten in Zwolle, maar Van Rooijen werd beloond voor het trainingskamp vanwege blessures. "Mitchell (van Rooijen, red.) heeft het heel goed gedaan bij Jong FC Utrecht voor de winterstop. We wilden graag met een blok op het middenveld spelen. Normaal doen Joris (van Overeem, red,) en Adam (Maher, red.) dat. Mitchell kan dat ook goed en speelt dat elke week bij de beloften", verklaarde trainer John van den Brom.
Trainer John van den Brom: "Mitchell heeft een verdienstelijk debuut gemaakt. Hij stond er als een volwassen speler."

BLESSURE

Al vroeg in het duel liet Van Rooijen zich zien met een schot net buiten de zestienmeter in de handen van de keeper. Aan de 66e minuut denkt de 21-jarige liever niet terug. Hij ging met een blessure op de grond zitten, waardoor het spel werd stilgelegd. Van frustratie sloeg hij een aantal keer op het kunstgras. "Het is iets in de lies. Voor de zekerheid werd ik gewisseld", vertelde Van Rooijen, wiens contract na dit seizoen eindigt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.