RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dit zijn de genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2019

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - De nominaties voor de Sportprijs Utrecht 2019 zijn bekend. Wie worden de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar?

Tijdens de jaarlijkse Sportprijs Utrecht op woensdag 12 februari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht worden de winnaars bekendgemaakt. Vanaf 8 januari tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de acht categorieŽn gaan winnen.

De gemeente Utrecht en SportUtrecht zetten tijdens de Sportprijs de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, op feestelijke wijze in het zonnetje. Het is hťt moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken.

Vanwege de Vuelta start in Utrecht in 2020 zit er een Spaans tintje aan de Sportprijs. Het thema van de Sportprijs is dit jaar dan ook ''Viva Los Campeones' oftewel: Leve de kampioenen!

DE GENOMINEERDEN
Sportman: Jos van Emden (wielrennen), Ilias Ennahachi (kickboksen), Daan de Groot (duathlon)
Sportvrouw: Lisa Bunschoten (para-snowboarden), Dafne Schippers (atletiek), Marijn Veen (hockey)

Sporttalent: Mohamed Ihattaren (voetbal), Lotte Hosper (zwemmen), N'Ketia Seedo (atletiek)
Sportploeg: Cangeroes Dames 1 (basketbal), Triton Oude Vier (roeien), UZSC Heren 1 (waterpolo)

Sportcoach: Coen Eggenkamp (roeien), Sylke Haverkorn (rugby), Bernard Schoonbeek (volleybal)

Sportvereniging: Bourdif Gym, Fighting4Power, Utrecht Basketball
Sportvrijwilliger: Zakaria el Mansori (Zwemlust-Den Hommel), Irmgard Gouda (Hellas Utrecht), Yasmina Dahmane (Taekwon Utrecht)

STEMMEN
Via www.sportprijs-utrecht.nl/stempagina kan tot en met 7 februari ťťn stem per categorie worden uitgebracht. De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2018.

JURY
De onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en Anna Jochemsen (oud-paraskister namens de topsport). Ronald Hennekes (directeur SportUtrecht) was de onafhankelijke voorzitter tijdens dit overleg.

SPORTFOTO 2019
Er zijn 84 foto's ingestuurd in de categorie Sportfoto van het jaar. Een vakjury heeft hieruit 15 juryfavorieten geselecteerd en bepaalt de winnaar van de titel Sportfoto Utrecht 2019. Het publiek bepaalt de winnaar van de publieksprijs in deze categorie.

Op woensdag 12 februari 2020 worden op een feestelijke avond in de Jaarbeurs Utrecht de winnaars gehuldigd in de verschillende categorieŽn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -