Dit zijn de genomineerden voor de Sportprijs Utrecht 2019

© Orange Pictures
UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - De nominaties voor de Sportprijs Utrecht 2019 zijn bekend. Wie worden de Utrechtse sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger van het jaar?
Tijdens de jaarlijkse Sportprijs Utrecht op woensdag 12 februari 2020 in de Jaarbeurs Utrecht worden de winnaars bekendgemaakt. Vanaf 8 januari tot en met 7 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de acht categorieën gaan winnen.
De gemeente Utrecht en SportUtrecht zetten tijdens de Sportprijs de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, op feestelijke wijze in het zonnetje. Het is hét moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken.
Vanwege de Vuelta start in Utrecht in 2020 zit er een Spaans tintje aan de Sportprijs. Het thema van de Sportprijs is dit jaar dan ook ''Viva Los Campeones' oftewel: Leve de kampioenen!

DE GENOMINEERDEN

Sportman: Jos van Emden (wielrennen), Ilias Ennahachi (kickboksen), Daan de Groot (duathlon)
Sportvrouw: Lisa Bunschoten (para-snowboarden), Dafne Schippers (atletiek), Marijn Veen (hockey)
Sporttalent: Mohamed Ihattaren (voetbal), Lotte Hosper (zwemmen), N'Ketia Seedo (atletiek)
Sportploeg: Cangeroes Dames 1 (basketbal), Triton Oude Vier (roeien), UZSC Heren 1 (waterpolo)
Sportcoach: Coen Eggenkamp (roeien), Sylke Haverkorn (rugby), Bernard Schoonbeek (volleybal)
Sportvereniging: Bourdif Gym, Fighting4Power, Utrecht Basketball
Sportvrijwilliger: Zakaria el Mansori (Zwemlust-Den Hommel), Irmgard Gouda (Hellas Utrecht), Yasmina Dahmane (Taekwon Utrecht)

STEMMEN

Via www.sportprijs-utrecht.nl/stempagina kan tot en met 7 februari één stem per categorie worden uitgebracht. De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2018.

JURY

De onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber) en Anna Jochemsen (oud-paraskister namens de topsport). Ronald Hennekes (directeur SportUtrecht) was de onafhankelijke voorzitter tijdens dit overleg.

SPORTFOTO 2019

Er zijn 84 foto's ingestuurd in de categorie Sportfoto van het jaar. Een vakjury heeft hieruit 15 juryfavorieten geselecteerd en bepaalt de winnaar van de titel Sportfoto Utrecht 2019. Het publiek bepaalt de winnaar van de publieksprijs in deze categorie.
Op woensdag 12 februari 2020 worden op een feestelijke avond in de Jaarbeurs Utrecht de winnaars gehuldigd in de verschillende categorieën.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.