RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dure nederlaag DOVO bij directe concurrent GOES

1/2
VEENENDAAL - DOVO heeft in de Derde divisie A een dure nederlaag geleden. Directe concurrent GOES won in Zeeland met 1-0, waardoor de Veenendaalse ploeg toch echt veroordeeld lijkt tot het spelen van degradatievoetbal.

Een korte samenvatting van GOES - DOVO (door Robert Claus)


ZEVENPUNTENDUEL
Voor DOVO was de lange reis naar Goes er een met de nodige druk, het ging namelijk om een 'zevenpuntenduel'. Bij verlies zouden de Zeeuwen het verschil vergroten tot zeven punten in de stand van de Derde divisie A. Bij winst kon DOVO het gat juist verkleinen tot ťťn punt en zich zo wat adem gunnen in de strijd om de degradatieplekken.

De eerste kans van het duel was voor GOES-spits DaniŽl Wissel, die uit de draai net over het doel schoot. DOVO had daarna weliswaar het overwicht, maar kon dat niet uitdrukken in de score. De grootste kans was nog voor Simon van Zeelst, maar hij kopte uit een corner over. Naarmate de tweede helft vorderde namen de kansen voor GOES toe.

DOELPUNT GOES
Dat leidde vijf minuten voor rust tot de 1-0 voor de thuisploeg. Aanvaller Steve Schalkwijk werd na een combinatie vrijgespeeld en hij verschalkte DOVO-keeper Sebastiaan van der Sman. Ook na de pauze had de ploeg van trainer Scott Calderwood moeite met het aanvallende spel van GOES.

In de slotfase ging het spel op en neer. DOVO wisselde aanvallend en kreeg enkele kansen, voornamelijk uit dodespelsituaties, maar dat betekende ook dat GOES de ruimte kreeg om te counteren. De thuisploeg verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor de Veenendalers nog hoop koesterden op een punt. De laatste vrije trap werd echter verprutst, waardoor het bij 1-0 bleef.

In de stand van de Derde divisie A blijft DOVO op 12 punten staan. GOES komt door de zege op 19 punten.

40' Steve Schalkwijk [1-0]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -