RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DHSC profiteert maximaal van uitglijder Sportlust'46, koploper Eemdijk wint

1/2
WOERDEN/UTRECHT - Sportlust'46 heeft een forse nederlaag geleden in de strijd om de titel in de Hoofdklasse A. De ploeg uit Woerden verloor met liefst 4-1 op bezoek bij Jodan Boys. Regiogenoot DHSC uit Utrecht won en profiteert maximaal, want de Utrechters zijn de nieuwe koploper.

Verslaggever Menno Schilder over het duel


SPORTLUST GEEFT HET WEG
Na twaalf minuten kwam het elftal van Patrick Loenen op achterstand in Gouda, toen Bradley El Idrissi de openingstreffer op zijn naam zette namens Jodan Boys. Toch leek er toen nog weinig aan de hand voor Sportlust, dat verzorgd voetbalde en niet in paniek raakte na de vroege tegentreffer.

In het tweede bedrijf kwam de lijstaanvoerder van de Hoofdklasse A voor een lastigere opgave te staan, toen Jeroen Borstboom na bijna een uur voetballen de 2-0 op het scorebord zette. Niet lang daarna leek de spanning terug te keren, nadat Mark van der Weijden via een strafschop de aansluitingstreffer maakte namens Sportlust.

Een kwartier voor tijd was het thuisploeg die korte metten maakte met de aspiraties van Sportlust door in korte tijd twee keer te scoren. Kevin de Vries nam de 3-1 voor zijn rekening en niet lang daarna bepaalde Jordi Tuithof de eindstand op 4-1.

DHSC NIEUWE KOPLOPER
De nederlaag van Sportlust zal met gejuich zijn ontvangen in het kamp van DHSC, dat het opnam tegen DUNO en bij een overwinning de nieuwe koploper zou zijn van de Hoofdklasse A. Het elftal van John Vink deed wat het moest doen en won het uitduel met 2-1, dankzij treffers van Imad Najah en Christian Gandu.

DHSC passeert Sportlust'46 op de ranglijst en is met 31 punten koploper van de Hoofdklasse A. De andere concurrent in de strijd om de titel, AZSV, speelde gelijk tegen Zwaluwen (1-1) en blijft daardoor achter in de strijd om de koppositie.

EEMDIJK SIMPEL LANGS BERKUM
In de Hoofdklasse B blijft Eemdijk het goed doen. De ploeg van trainer Willem Romp nam het op tegen Berkum en won met afgetekende cijfers: 3-1. Jesper van Dalen, Armend Selimi en Bas Buimer zorgden voor de treffers namens Eemdijk, dat daardoor koploper blijft.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -