Spakenburg kan met zege op zak toewerken naar Ajax-uit

Thomas van den Houten (22) juicht
Thomas van den Houten (22) juicht © Goalphoto.nl
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft in aanloop naar de bekerkraker van woensdag tegen Ajax een belangrijke competitiezege geboekt. Op eigen veld werd hekkensluiter ASWH met 1-0 verslagen. Winteraanwinst Thomas van den Houten was de matchwinner.
Een korte samenvatting van Spakenburg - ASWH (door Bert Kous)

MATIGE EERSTE HELFT

De eerste kans van de wedstrijd was voor ASWH. Spakenburg had het meest de bal, maar verdediger Koos Werkman leed balverlies. De bezoekers wisten echter niet te profiteren, waardoor de stand op 0-0 bleef in de openingsfase.
Het restant van de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Bij de Blauwen speelde de aanstaande bekerwedstrijd tegen Ajax zichtbaar een rol, terwijl hekkensluiter ASWH niet in staat was om het Spakenburg heel lastig te maken.
© Goalphoto.nl

THOMAS VAN DEN HOUTEN

Toch ging Spakenburg met een 1-0 stand de kleedkamers in halverwege. Nieuwkomer Thomas van den Houten was vier minuten voor de pauze met zijn hoofd trefzeker, waarmee hij voor zijn eerste Spakenburg-doelpunt tekende.
ASWH kreeg na rust de bal van de ploeg van Eric Meijers. Spakenburg hobbelde een beetje achter de bal aan en maakte weinig aanstalten om de score uit te breiden. ASWH was echter aanvallend onmachtig. In de slotfase verzuimde Spakenburg nog om via debutant Robin Eindhoven de 2-0 te maken.

OP NAAR AJAX

Toch waren er, een paar dagen voor het bekerduel in de Johan Cruijff Arena, vooral lachende gezichten op De Westmaat. De Blauwen komen door de zege op de negende plek in de Tweede divisie, met 27 punten uit 18 gespeelde wedstrijden.
41' Thomas van den Houten [1-0]