RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DOVO-coach Calderwood: 'We blijven erin geloven, hoe moeilijk het ook is'

1/4
VEENENDAAL - DOVO-trainer Scott Calderwood kan moeilijk leven met de nederlaag van zijn ploeg tegen directe concurrent GOES. Na de 1-0 verliespartij sprak hij zich uit tegen RTV Utrecht. "Ik wil niet in de emotie reageren. Ik heb geleerd om rustig te blijven, maar van binnen borrel ik. Dat is licht uitgedrukt", zegt Calderwood.

Scott Calderwood: "We blijven erin geloven, hoe moeilijk het ook is"


"Als je ziet hoe we deze wedstrijd aanvangen... De laatste bal is heel slordig", aldus de oefenmeester. "De afspraken moet ik na tien minuten nog altijd aangeven en dat is een kwalijke zaak. Of ik ben niet duidelijk, of ze pakken het niet op. Daarna ging het wel veel beter, maar op dit soort momenten komen er andere dingen bij kijken. We waren goed voorbereid, maar dit is echt verschrikkelijk balen."

In de pauze, toen DOVO al met 1-0 achter stond, ging Calderwood wel uit zijn plaat. "In de rust heb ik me geuit. Dat zijn momenten dat je de wedstrijd kan laten kantelen. Na de wedstrijd moest iedereen even nadenken over hun eigen prestatie en mentaliteit. Maandag kan je het er dan over hebben. Na de wedstrijd kan ik dat niet veranderen", zegt hij.

Door de nederlaag blijft DOVO vijftiende (van de zeventien) in de Derde divisie A, maar de achterstand op plek dertien van GOES is opgelopen tot zeven punten. "We blijven erin geloven, hoe moeilijk het ook is. Dit is echt een verschrikkelijke nederlaag, totaal onnodig", aldus Calderwood.

Mitchell de Zwart: "We moeten nu punten gaan pakken en niet zeggen dat 'het wel komt'"


TERUGKEER DE ZWART
Voor Mitchell de Zwart was het zijn rentree bij DOVO, nadat hij bij Spakenburg niet op speeltijd kon rekenen. "Het is thuiskomen, maar je speelt ander voetbal dan gewend. Ik heb bij Spakenburg de eerste wedstrijden wel gespeeld. Daarna ben ik buiten de picture geraakt, dus het is lekker om nu weer minuutjes te pakken", zegt De Zwart.

"Dit is een teleurstelling. Ik ben net terug, maar ik voel geen druk bij DOVO. Je moet gewoon winnen. De groep is prima, alleen er is het een en ander gebeurd en geknakt in de eerste seizoenshelft. We moeten nu zorgen dat alles zo snel mogelijk weer recht is. Eigenlijk moeten we de koppen bij elkaar steken, want de punten zijn hard nodig."

"Je had de drie punten kunnen pakken, en dan had je weer aansluiting gehad. Nu wordt het lastiger en lastiger. We moeten nu punten gaan pakken en niet zeggen dat 'het wel komt'. Het moet nog blijken of deze ploeg mentaliteit en vechtvoetbal heeft", aldus de linksback.

Quincy Arends: "Die reserverol heeft wel aan mij gevreten"


BASISPLEK VOOR QUINCY ARENDS
Scott Calderwood had voor het eerst sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer een plek ingeruimd voor clubtopscorer Quincy Arends. "Ik had gehoopt op een overwinning", reageert Arends. "En dat na drie keer op de bank bij de nieuwe trainer. Dat had ik mij zeker anders voorgesteld. Ik zag het niet aankomen. Ik was de meest scorende speler en ik was niet eens ontevreden over mijn spel, dus die reserverol heeft wel aan mij gevreten."

"We hebben defensieve problemen, de trainer wilde wat meer snelheid voorop en zo defensieve zekerheid. Dat was denk ik zijn idee erachter. Ik moest vandaag mijn ding doen. Ik wilde het team mee op sleeptouw nemen en zorgen dat wij hier kansen af zouden straffen. We moesten alles geven en scoren, alleen waren we in de eindfase heel slordig."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -