RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Loenen laat geen spaan heel van 'laks en arrogant' Sportlust: 'Er gaan koppen rollen'

1/3
WOERDEN - Patrick Loenen had zich ongetwijfeld iets anders voorgesteld van de competitiehervatting van Sportlust'46. De oefenmeester zag zijn elftal met 4-1 verliezen van Jodan Boys en de koppositie verspelen in de Hoofdklasse A, maar dat vond hij nog niet eens het ergste. "Verliezen kan een keer, maar je moet altijd een bepaalde norm halen."

Patrick Loenen praat na met Menno Schilder


In gesprek met RTV Utrecht zocht hij naar een verklaring van het 'lakse en arrogante' voorkomen van zijn elftal. "We misten twintig tot dertig procent om te winnen, het leek erop alsof we dachten dat we het wel even gingen doen", aldus Loenen.

Toch kreeg Sportlust na rust nog de mogelijkheid om voor de ommekeer te zorgen, toen de aansluitingstreffer gemaakt werd. "Dan creëren we een paar goede kansen, maar geven we het in een mum van tijd weer weg en staat het ineens 4-1."

Verliezen kan, maar op deze manier had ik net zo goed thuis kunnen blijven"
Patrick Loenen

"Jodan Boys is geen wonderploeg, verre van, maar zij hebben ons vandaag een dure les geleerd", vervolgde Loenen zijn relaas. "Alles wat wij vandaag verkeerd deden, deden zij goed. Misschien was het gemakzucht, maar aan de andere kant past dat ook helemaal niet bij ons." Door de nederlaag moet Loenen met Sportlust in de achtervolging op het Utrechtse DHSC, dat de koppositie overnam van de Woerdenaren.

"Zoek er maar een verklaring voor, maar vast staat dat er koppen gaan rollen. Verliezen kan een keer, maar op deze manier had ik net zo goed thuis kunnen blijven", besloot Loenen met niet misverstane woorden. Komende week wacht een belangrijk duel voor Sportlust, als AZSV - nummer twee van de ranglijst - op bezoek komt.

Mark van der Weijden (Sportlust'46): 'We zaten nog in de vakantiemodus'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -