RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gert Kruys tevreden na spektakelzege: 'Met veel vuur en passie de overwinning er uitgesleept'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De overwinning op Jong Sparta (2-3) kwam met hangen en wurgen tot stand, maar uiteindelijk kon IJsselmeervogels-trainer Gert Kruys met een tevreden gevoel terugkijken op zijn rentree bij de Rooien. "De ontlading was groot, want het was een zwaarbevochten overwinning. Maar uiteindelijk denk ik wel dat het verdiend is."

IJsselmeervogels-trainer Gert Kruys: "Het was wel verdiend, vond ik"


Bij rust stond het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg en dus was er meteen werk aan de winkel, vertelde Kruys in gesprek met RTV Utrecht-verslaggever Arnold Schenk. "Vanuit het niets werd het ineens 1-1 en toen waren we het even kwijt. Sterker nog: we kwamen achter en toen moesten we de koppies wel weer even dezelfde kant op krijgen."

VOL OP DE AANVAL

Dat lukte, want na de pauze kwamen de Vogels op gelijke hoogte via een treffer van aanvaller Robbert Olijfveld. Na de gelijkmaker kon het alle kanten op, erkende Kruys. "Omdat wij heel veel risico's namen, we speelden vol op de aanval. Sparta had een aantal vaardige jongens, waardoor we op moesten passen voor de counter."

Een wonderschone treffer van nota bene verdediger Jeffrey Buitenhuis vlak voor tijd zorgde uiteindelijk toch nog voor de overwinning en dat had Kruys - zo zei hij - nog wel verwacht. "Op een gegeven moment kregen de jongens van Sparta kramp. Mijn jongens hebben het toen goed gedaan, en met veel vuur en passie hebben we de overwinning eruit gesleept."

In de rust moesten we de koppies wel weer even dezelfde kant op krijgen"
Gert Kruys

ROTTERDAMMER DOET SPARTA PIJN

Ook doelpuntenmaker ťn geboren Rotterdammer Olijfveld was vanzelfsprekend blij met de overwinning. "Je weet vooraf dat je hier een lastige wedstrijd gaat spelen. Deze tegenstander traint zeven keer per week en het zijn allemaal kleine, behendige spelers. We hebben denk ik goed tegenstand geboden."

Het Kasteel was bovendien bekend terrein voor Olijfveld, die zelf een verleden heeft bij Sparta. "Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn tijd bij Sparta, dus het was natuurlijk leuk om terug te zijn. Dat we winnen, maakt het natuurlijk extra mooi", besloot Olijfveld met een knipoog.

Ex-Spartaan Robbert Olijfveld in gesprek met Arnold Schenk


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -