RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

EK: Stunt blijft uit voor Nederlandse waterpoloërs

VEENENDAAL/UTRECHT - De Nederlandse waterpoloŽrs zijn uitgeschakeld op het EK in Boedapest. De ploeg van de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer bood olympisch kampioen ServiŽ goed partij in de laatste groepswedstrijd, maar werd in het tweede deel van de wedstrijd overklast: 4-11.

UZSC-er Pascal Janssen wist ťťn van de vier Nederlandse treffers te maken. Robin Lindhout(2) en Jorn Winkelhorst zorgden voor de rest van de doelpuntenproductie. Oranje, met ook Amersfoorter Thomas Lucas in de selectie, gaat nu nog spelen om de plaatsen dertien tot en met zestien.

De waterpoloŽrs waren het EK begonnen met een hoopgevende zege op RoemeniŽ (9-8). Het leek genoeg voor een plek in de kruisfinales, maar de Roemenen boekten zaterdag een verrassende zege van 11-10 op Rusland waardoor Oranje op basis van de onderlinge resultaten naar de laatste plaats in de groep zakte. Daardoor moest Nederland stunten tegen ServiŽ om door te gaan in het toernooi. De mannen van Van der Meer stonden in het derde kwart nog met 4-3 voor, maar daarna bleek het kwaliteitsverschil te groot.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -