RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dijkstra pakt met zaalhockeyers brons op EK: 'Wel een feestje bouwen'

1/2
BILTHOVEN - De Nederlandse zaalhockeyers hebben op het EK in Berlijn de bronzen plak veroverd. In de troostfinale was de ploeg van Marieke Dijkstra met 11-3 te sterk voor Rusland.

Max Sweering van het Bilthovense SCHC zette namens Oranje na 4 minuten de 2-0 op het scorebord. Vervolgens werd de score flink uitgebreid en was de derde plek binnen. "Goud was natuurlijk nog mooier geweest", vertelt Dijkstra aan RTV Utrecht. "Maar voorafgaand aan het toernooi hadden we getekend voor brons. Met een medaille om je nek is het wel echt leuker naar huis gaan." Daarnaast heeft Oranje zich met deze prestatie ook gekwalificeerd voor het WK.

NEDERLAND GEEN ZAALHOCKEYLAND
In Nederland staat het hockey in de zaal op een lager pitje dan op het veld. Ook qua resultaten doen de veldhockeyers het een stuk beter dan de zaalhockeyers. "Dat is nog steeds zo, maar dat maakt deze prestatie niet minder. De jongens die dit toernooi hebben gespeeld doen dat omdat ze liefde voor het spelletje hebben en het goed kunnen", aldus Dijkstra. "We hebben een aantal echte zaalhockeyers en een aantal jonge talenten erbij. We hebben een mooie groep samen gebracht die het uiteindelijk goed hebben gedaan."

Dinsdag staat Dijkstra alweer voor de groep van SCHC. "We gaan vanavond uiteraard een klein feestje vieren en dan dinsdag weer aan de bak", besluit Dijkstra.

De ploeg van Dijkstra, die ook de veldhockeyers van SCHC onder haar hoede heeft, ging zaterdag in de halve finale onderuit tegen Oostenrijk. Zondag werd tegen Rusland de rug gerecht waardoor Oranje vanuit Duitsland met de bronzen medaille naar huis reist.

Marieke Dijkstra: "Vooraf voor brons getekend"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -