Fortissimo rekent ruim af met angstgegner: 'Maar belangrijkste wedstrijd is volgende week'

Westsite - Fortissimo
Westsite - Fortissimo © RTV Utrecht / Robert Claus
COTHEN - De handbalsters van Fortissmo hebben een goede generale neergezet voor de topper van volgende week tegen directe promotieconcurrent Southernhill/BFC. De ploeg uit Cothen versloeg zondag in de Eerste divisie angstgegner Westsite: 32-22. "Het gaat heel goed op dit moment."
Eerder in de competitie verloor Fortissimo nog met 32-26 van Westsite. De ploeg uit Amsterdam ligt Fortissimo niet, behalve dan deze zondag. Bij rust had de ploeg van Willem-Jan Ruder al een 15-9 voorsprong te pakken. "Het ging makkelijker dan we vooraf dachten", sprak de coach. "We hielden ze goed van ons af waardoor het verschil nooit kleiner werd dan vier of vijf doelpunten."
Volgende week moet er gewonnen worden
Willem-Jan Ruder
Coach Willem-Jan Ruder zit al met zijn hoofd bij volgende week

PROMOTIE

Fortissimo heeft als doel om te promoverern naar de Eredivisie. De eerste twee van de competitie promoveren rechtstreeks, de nummer drie moet nacompetitie spelen. "Onze belangrijkste wedstrijd is volgende week", spreekt Ruder.
Fortissimo staat op dit moment derde met 28 punten, volgende week is nummer twee Southernhill/BFC de tegenstander. Wint de ploeg uit Cothen dan wordt het gat op de ranglijst verkleind tot slechts één punt. "Die moeten we echt winnen. Deze winst is vooral goed voor het zelfvertrouwen." Speelster Myrthe Mocking sluit zich daarbij aan. "Het gaat heel goed op dit moment. De tweede plaats ligt voor het grijpen. Iedere wedstrijd is een finale", zegt Mocking. "Als we vanaf nu alles winnen dan is de tweede plek binnen."
Myrthe Mocking wil de goede lijn doortrekken naar volgende week

ERVARING

Amy Oostveen keerde in december terug bij Fortissimo. Zij zat op de handbalacademie en had het daar niet meer naar haar zin. Zij is van negen keer trainen naar twee keer trainen gegaan. "Ik kan nu weer lekker op de fiets naar het handbal", vertelt ze. "Ik heb het vier jaar op het hoogste niveau hartstikke naar mijn zin gehad. Ik heb veel ervaring en daarmee wil ik de andere tips geven."
Ook Oostveen weet wat het doel is. "Het zou heel leuk zijn als we met dit team op het hoogste niveau van Nederland gaan spelen. Het wordt wel een klusje, maar we gaan ervoor."
Amy Oostveen keerde terug in Cothen en nam een hoop ervaring mee

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.