RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Yasar geniet van twee treffers: 'Ik vroeg nog of ik de penalty ook mocht nemen'

1/4
UTRECHT - Hercules haalde deze winter Göhkan Yasar om de doelpuntenproductie op te schroeven. In zijn tweede duel voor de Utrechters scoorde de aanvaller twee keer tegen FC Lienden, maar een hattrick had ook zomaar mogelijk geweest. Daar stak aanvoerder Jeffrey Vlug echter een stokje voor.

"Je weet met zo'n veld dat keepers fouten gaan maken", reageert Yasar op zijn eerste treffer voor Hercules. Hij kon de bal van dichtbij binnenwerken doordat doelman Menno Heus last had van een polletje. "Ik heb een half jaar geleden met hem gerevalideerd, ik vond het wel sneu voor hem."

Iedereen wil die penalty nemen"
Göhkan Yasar

Göhkan doet waar hij voor is gehaald: Scoren


GEEN HATTRICK
Vervolgens maakte Yasar vlak na rust de 2-0. Toen Hercules een penalty kreeg zou de winterse aanwinst in zijn tweede wedstrijd voor Hercules al een hattrick kunnen maken. Dat mocht niet zo zijn, aanwinst Jeffrey Vlug ging achter de bal staan en faalde niet. "Vlug is hier de routinier, aanvoerder. Ik vroeg nog of ik hem mocht nemen, maar begrijp dat hij hem ook wilde nemen.

Vorige week wist Yasar bij zijn debuut voor Hercules niet te scoren, wel kreeg hij veel kansen. "Het is fijn dat ik nu scoor en dat we drie punten pakken. Dit was een hele belangrijke pot." Hercules won met 3-0 van FC Lienden tot blijheid van trainer Jochem Twisker. "FC Lienden is gewoon een goede ploeg, alleen ze scoren niet", zegt de oefenmeester. "Dit zijn hele belangrijke punten want je staat bijna onderaan."

BASISDEBUTANT
Tim Pieters(18) begon in de basis bij Hercules. Over zijn debuut was hij niet tevreden. "Ik vond het van mijn kant matig. Ik had in mijn acties meer overtuiging willen hebben. Ik speel normaal op kunstgras, zo'n zwaar grasveld ben ik niet gewend", zegt het talent uit geboortejaar 2001 die normaal in de onder 19-1 van Hercules speelt. "Het is fysiek anders. Je speelt tegen jongens die acht jaar ouder zijn."

"We hebben voor hem de tijd genomen. DIt was het moment om hem te brengen", zegt Twisker over Pieters. "Hij is altijd dreigend in de diepte, maar aan de bal kan het iets rustiger."

Tim Pieters beleefde bij Hercules zijn debuut in de basis
 Tim Pieters maakte zijn basisdebuut en werd vlak voor tijd gewisseld Tim Pieters maakte zijn basisdebuut en werd vlak voor tijd gewisseld | Foto: RTV Utrecht / Mark Kloostra


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -