RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

John van den Brom voor bekerduel tegen Eindhoven: "Terecht dat wij als favoriet gezien worden"


UTRECHT - Met Jean-Christophe Bahebeck en Justin Hoogma terug in de selectie reist FC Utrecht dinsdag naar Eindhoven, om het in de achtste finales van de KNVB beker op te nemen tegen FC Eindhoven. Bahebeck ontbrak tegen PEC Zwolle vanwege een blessure, Hoogma was geschorst. Adam Maher, Maarten Paes en Bart Ramselaar zijn er nog niet bij. Aanwinst Kristoffer Peterson is vrijgegeven door de KNVB.

Hoe de opstelling eruit zal zien, is nog niet duidelijk. Het is niet uitgesloten dat Van den Brom een paar spelers rust geeft zal geven. "Fitheid is belangrijk, we hebben in korte tijd drie wedstrijden", aldus de Utrecht-trainer. "Dat moeten we heel goed monitoren en ons afvragen of we bijvoorbeeld AdriŠn Dalmau, die heel lang niet gespeeld heeft, deze week drie wedstrijden moeten en kunnen laten spelen."

Van den Brom: "Het is terecht dat wij als favoriet gezien worden"


Ook zonder Dalmau is FC Utrecht natuurlijk favoriet tegen Eindhoven, dat een divisie lager speelt. Van den Brom heeft daar geen last van. "Dat is terecht als je als eredivisionist tegen een club uit de Keuken Kampioendivisie speelt. Het is aan ons om dat waar te maken. Van den Brom blikt in dat kader nog even terug op de 3-3 van afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle. "Daar hebben we heel veel goede dingen gedaan, maar waren we slordig in de eindfase, waardoor je die wedstrijd niet wint."

DOORLOTEN
Als FC Utrecht van Eindhoven wint, wacht in de volgende ronde een uitwedstrijd tegen de winnaar van IJsselmeervogels - Go Ahead Eagles. Mocht ook die wedstrijd gewonnen worden, is in de halve finale Ajax mogelijk de tegenstander. Van den Brom vindt het jammer dat dat nu al bekend is. "Ten eerste moet je niet over de komende wedstrijd heen kijken. En ten tweede gaat het ten koste van de charme. Vroeger ging je als je had gewonnen in de koker en dan was het spannend. Dus ik vind dat doorloten jammer."

Vroeger ging je als je had gewonnen in de koker en dan was het spannend. Dus ik vind dat doorloten jammer"
John van den Brom

Maar er is doorgeloot, en dus rekenen veel Utrecht-fans zich al rijk en zien Utrecht al in de halve finale. "Dat willen we zelf ook", zegt Van den Brom. "Maar we moeten eerst van Eindhoven winnen, en wat er daarna gebeurd moeten we afwachten."

JEROEN ZOET
De nieuwe doelman Jeroen Zoet maakt zich niet zo druk over dat doorloten. "Dat kun je dubbel zien, je hebt iets om je aan vats te grijpen. Voordat het zover is moet je wel eerst winnen. Als we dat niet doen, hoeven we helemaal niet aan eventueel toekomstige tegenstanders te denken."

Jeroen Zoet: "Als we niet van Eindhoven winnen, hoeven we ook niet verder te kijken."Zoet gaat ook nog ťťn keer op zijn overgang van PSV naar FC Utrecht. Hij geeft aan onder meer contact te hebben gehad met Patrick Lodewijks, de keeperstrainer van Oranje. Eťn van de redenen voor zijn overstap naar de Galgenwaard was namelijk het komende EK. Als hij bij PSV op de bank zou blijven zitten, zou de kans dat Koeman hem voor dat EK zou selecteren aanzienlijk kleiner zijn geweest.

LIVE
FC Eindhoven - FC Utrecht begint dinsdag om 20.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht. Vanaf 20.00 komen we met voorbeschouwingen, vanaf 20.45 hoort u de wedstrijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -