RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eric Meijers droomt van stunt tegen Ajax: "Ik denk dat we de wereldpers halen als we doorgaan"

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bunschoten-Spakenburg loopt vanavond uit voor de wedstrijd tussen Ajax en Spakenburg in de achtste finales van de KNVB beker. Bijna 3.000 fans van de Blauwen reizen af naar de Johan Cruijff ArenA, waar de tweededivisionist voor ruim 50.000 toeschouwers zal aantreden tegen de regerend landskampioen.

"Je moet je concentreren op je eigen spel", zegt trainer Eric Meijers over het volle stadion. "En of je dan voor 1.000 of voor 50.000 man speelt, dat mag eigenlijk niet uitmaken." Aanvaller Jordi Bitter, die in het seizoen 2013/2014 twee wedstrijden voor jong Ajax speelde in de Eerste divisie, denkt dat het wel een verschil maakt. "Je hoort wel eens dat je sneller kramp krijgt, dat je benen sneller verzuren. We zullen zien."

 Spits Jordi Bitter heeft een verleden bij Ajax Spits Jordi Bitter heeft een verleden bij Ajax | Foto: Geert Lommers

AJAX-VERLEDEN

Bitter is ťťn van de drie spelers van Spakenburg met een verleden bij Ajax. Vince-Gino Dekker en Nathaniel Will zijn de andere twee. "Van de huidige ploeg heb ik in Jong samengespeeld met Joel Veltman, en ik ken Andrť Onana nog", zegt Bitter, die de Johan Cruijff Arena zal betreden met rugnummer 14. "Dat was nog vrij. Dus ik dacht, die neem ik."

Trainer Eric Meijers legde maandag na de laatste training uiteraard veel nadruk op het verdedigende onderdeel van het spel. Hij vertelde zijn spelers ook dat het van belang is om te zorgen op tijd in de duels te komen. "Als je te laat bent maak je een overtreding, of ze spelen er onderuit", aldus Meijers. "Dus moet je op tijd zijn, al zal dat niet meevallen tegen Ajax."

Eric Meijers: "Je moet op tijd zijn, al zal dat niet meevallen tegen Ajax."


KANSEN

Toch verwacht Meijers dat de wedstrijd zich niet volledig op de helft van Spakenburg zal afspelen. "Ik denk zeker dat wij aan de bal wat mogelijkheden gaan krijgen. Want wij hebben wel typisch een ploeg die dit goed kan, op ons niveau dan." Daarbij hoopt Meijers vooral de openingssfase schadevrij door te komen. "Ajax krijgt in de eerste tien minuten altijd drie kansen. Als die er in gaan, is het klaar. Maar als die er niet in gaan, kunnen we erin gaan geloven."

Spakenburg schadevrij houden is in de ArenA de taak van Jordi Deckers. Hij is in de competitie tweede doelman achter Leon ter Wielen, maar de afspraak is dat hij de bekerwedstrijden keept. "Ik zie geen reden om dat te wijzigen", zegt Meijers. "Jordi heeft het ook uitstekend gedaan in de penaltyreeks tegen OFC."Ajax speelde drie keer eerder in de KNVB beker tegen een amateurclub uit de provincie Utrecht. In 1984 eindigde DOVO-Ajax in 0-5, twee jaar later werd Elinkwijk-Ajax 1-4. In 2013 verloor Ijsselmeervogels op eigen veld met 0-3 van de Amsterdammers.

UIT IS ERG LASTIG

In de ronde waarin Spakenburg van OFC won, stuntte GVVV bijna tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen in Veenendaal pas na verlenging. Aanvaller Bitter vreest dat een dergelijk scenario er voor Spakenburg tegen Ajax niet in zit. "Het scheelt in de beker heel veel of je uit of thuis speelt. Uit tegen een tweededivisionist is het altijd moeilijk. Maar nu moeten wij uit en dat is een stuk lastiger."

Jordi Bitter: "Het scheelt in de beker heel veel of je uit of thuis speelt"


Lastig is waarschijnlijk nog zwak uitgedrukt voor Spakenburg, dat na vanavond alle clubs uit de traditionele top drie in de beker heeft getroffen. In 1989 verloren de Blauwen thuis met 4-0 van Feyenoord, in 2010 was PSV, met een B-ploeg, in Eindhoven met 3-0 te sterk. Dat er tegen Ajax een beter resultaat uit de bus zal komen, lijkt een utopie. "Ik denk dat we de wereldpers halen als we doorgaan", zegt Eric Meijers.

LIVE

In een extra Namen & Rugnummers Live doet Radio M Utrecht vanavond live verslag van de wedstrijd Ajax - Spakenburg. Die uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Tenzij Spakenburg er een verlenging uitsleept, dan gaan ook wij langer door....


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -