FC Utrecht door het oog van de naald naar kwartfinale beker

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft met hangen en wurgen de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. Na verlenging won de ploeg van trainer Van den Brom met 1-2 van FC Eindhoven, dat dertiende staat in de Keuken Kampioen Divisie.
Highlights: FC Eindhoven - FC Utrecht
Met Issah Abass in de spits, ten koste van de nog niet honderd procent fitte Dalmau, begon FC Utrecht aan het duel in de Eindhovense mist. Daar waar de andere wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord werd gestaakt vanwege beperkt zicht, kon het duel van FC Utrecht gelukkig wel gewoon doorgaan.

EINDHOVEN OP VOORSPRONG

Hoewel FC Utrecht in het begin van de wedstrijd licht overwicht had, kreeg ook FC Eindhoven enkele kansen op de openingstreffer. Kort voor de pauze maakte de Belg Samy Bourard namens Eindhoven de openingstreffer. Zijn schot in de korte hoek verraste doelman Jeroen Zoet.

NA RUST

Na de pauze ging FC Utrecht met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Kristoffer Peterson, gisteren pas gepresenteerd, kwam het veld in voor de tegenvallende Urby Emanuelson. De Zweed drukte direct zijn stempel: zijn voorzet werd in minuut 61 binnen gewerkt door Issah Abass: 1-1.
Daarna kregen beide ploegen enkele grote kansen op een doelpunt, maar de bal wilde er niet meer in. Een verlenging volgde, waarin Issah Abass een erg grote kans kreeg op 1-2. Zijn schot werd echter geblokt.
In de tweede helft van de verlenging kwam dan toch de bevrijdende treffer voor FC Utrecht. Invaller Jean-Christophe Bahebeck, die kort daarvoor nog geel kreeg vanwege een schwalbe, schoot in minuut 112 via de paal de 1-2 binnen.
Daarna was het verzet van FC Eindhoven nog altijd niet gebroken: Mawouna Amevor schoot twee minuten voor het einde van de wedstrijd nog tegen de paal. Kort daarna leidde een blunder van keeper Zoet ook bijna tot de 2-2. Gelukkig voor de bijna vijfhonderd meegereisde fans bleef de voorsprong van FC Utrecht staan en werd een penaltyserie voorkomen.

VOGELS OF GAE

In de volgende ronde speelt FC Utrecht tegen IJsselmeervogels of Go Ahead Eagles. Die ploegen spelen donderdag tegen elkaar. Ook Spakenburg zit nog in het bekertoernooi. Die club neemt het morgenavond in een volle Arena op tegen Ajax.