Instellingen

Borstkanker geconstateerd bij oud-tennisster Esther Vergeer

© Bart Maat, ANP
WOERDEN - Bij oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer is onlangs borstkanker geconstateerd. Dat maakt de Woerdense bekend via NOC*NSF, waar ze werkzaam is als Chef de Mission van de aankomende Paralympische Spelen.
"Dit betekent dat ik me de komende tijd zal moeten richten op de behandeling en genezing hiervan", zegt de 38-jarige Vergeer. "Tegelijkertijd hoop ik op diverse fronten ook zoveel mogelijk 'gewoon' door te blijven werken. Alleen al omdat ik niet de hele dag bezig wil zijn met ziek zijn; ik hoop op die manier ook de nodige positieve energie te krijgen. Energie die ik juist nu goed kan gebruiken."
Vergeer zal haar werkzaamheden dus deels voortzetten, maar weet dat ze op bepaalde momenten voor haar gezondheid moet kiezen. "Met de steun van mijn gezin, mijn familie en mijn collega's bij de Foundation, NOC*NSF en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, ben ik ervan overtuigd dat ik me hier doorheen sla", zegt ze.
De Nederlands sportkoepel NOC*NSF houdt in aanloop naar de komende Paralympics (deze zomer in Tokio) rekening met de situatie van Vergeer. Zo wordt gekeken naar mogelijke vervanging van de Chef de Mission. "Wij kijken samen met haar hoe we met de inzet van goede ondersteuning en back-up de werkzaamheden gericht op de uitzending van TeamNL zo goed mogelijk voort kunnen zetten", aldus technisch directeur Maurits Hendriks van NOC*NSF.
Esther Vergeer kwam afgelopen september nog met vrolijk nieuws naar buiten. Toen werd haar dochter Jinte geboren via een draagmoeder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.