RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spakenburg onderweg naar Ajax, bekerkoorts loopt op: 'Het wordt 1-1, en dan penalty's'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De spelersbus van Spakenburg is onderweg naar de Arena. Ook de 26 bussen met supporters zijn vertrokken naar Amsterdam voor de bekerwedstrijd tegen Ajax. De spanning bij de Tweede Divisie-club neemt met het uur toe: "Je staat niet wekelijks voor 50.000 man te voetballen".

Rond 18.00 uur is de selectie van Spakenburg uitgezwaaid in het vissersdorp. Kort voor vertrek stond trainer Eric Meijers RTV Utrecht te woord. "Het wordt 1-1", zegt hij gewaagd. "Dan verlenging, dan penalty's, en dan moet je een beetje geluk hebben."

"We gaan proberen het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken. In de beker zijn wel vaker gekke dingen gebeurd."


Met dat scenario houdt natuurlijk bijna niemand rekening. Veel Spakenburg-fans zouden al blij zijn als hun club 'slechts' vier ŗ vijf tegengoals krijgt tegen de koploper van de Eredivisie. "Wij gaan ervan genieten", zegt Meijers kort voor hij de bus instapt. "Maar we gaan ook voor een resultaat. Anders moet je niet afreizen. We gaan proberen het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken. Maar er zijn in de beker gekkere dingen gebeurd."

Normaal gesproken mag ik niet het veld op. Maar nu is er geen collega die mij van het veld gaat halen."
Spakenburg-middenvelder Mike Vreekamp werkt in de Arena

Het stadion is helemaal uitverkocht. Dat betekent dat er ruim 50.000 fans op de tribune zitten. Uit Spakenburg komen een kleine drieduizend supporters meegereisd. "Zo veel fans is een aparte belevenis", zegt Meijers. "Dat komt niet iedere week voor. Ik heb er 56 jaar over moeten doen. De jongens in mijn groep zijn een stuk jonger, dus die komen al eerder met dit in aanraking."

Voor Mike Vreekamp is het een bijzonder duel. Hij is middenvelder van Spakenburg, maar is momenteel geblesseerd. In het dagelijks leven werkt hij in de Amsterdam Arena, waar hij een commerciŽle functie bekleedt. Hij is dus iedere dag in het stadion van Ajax. "Normaal gesproken mag ik niet het veld op. Dat is uit den boze, het veld is heilig in de Arena. Maar nu is er geen collega die mij van het veld gaat halen", zegt hij lachend.

 Fans van Spakenburg hebben speciale sjaaltjes voor de wedstrijd tegen Ajax. Fans van Spakenburg hebben speciale sjaaltjes voor de wedstrijd tegen Ajax. | Foto: RTV Utrecht / Jordi de Jong

Het verloop van de bekerwedstrijd kunt u volgen op Radio M Utrecht, via frequentie 93.1 of online via deze link.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -