Laura van der Heijden in Oranje

NIEUWEGEIN - Handbalster Laura van der Heijden is opgenomen in de nationale selectie. De Leusdense speelster van de Handbal Academie en Nieuwegein is onderdeel van de verjonging van het team.
Oranje bereidt zich voor op het kwalificatietoernooi voor het Wereldkampioenschap. Ook Pearl van der Wissel Harmelen ((GOG Svendborg) zit in het nationale team van bondscoach Sjors Röttger.
Het team van Röttger treedt volgende week in Emmen aan tegen Tsjechië, Turkije, Litouwen, Griekenland en Groot-Brittannië. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de WK-playoffs. Oranje moet de meeste tegenstand duchten van Tsjechië en Turkije.
De selectie van Oranje telt zestien speelsters. Keepster Debbie Klijn speelt in Emmen haar laatste toernooi als international. Ook Röttger neemt afscheid. Hij wordt per 1 janauri technisch coördinator bij het handbalverbond (NHV). Henk Groener volgt hem op.
De volledige selectie: Marieke van der Wal (Balonmano Elche), Inge Roelofs (Borussia Dortmund), Debbie Klijn (Buxtehude), Roxanne Bovenberg (Quintus/HandbalAcademie), Laura van der Heijden (Venus/HandbalAcademie), Muriël Messchaert (Huyser/HandbalAcademie), Miranda Robben (Borussia Dortmund), Arjenne Paap (Frankfurter HC), Tessa Cocx (Borussia Dortmund), Diane Lamein (Buxtehude), Willemijn Karsten (Borussia Dortmund), Maura Visser (Horsens HK), Marinda van Cappelle (Quintus), Silvia
Hofman (Trier), Pearl van der Wissel (GOG Svendborg) en Sharina van Dort (Kwiek/HandbalAcademie).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.