Eervol ontslag Sturkenboom bij NOCNSF

UTRECHT - Marcel Sturkenboom krijgt eervol ontslag als directeur sport van NOCNSF. De sportkoepel maakte donderdag bekend dat er overeenstemming is bereikt met Sturkenboom over een financiële vergoeding.
De rechtszaak die voor vrijdag op de rol stond bij de rechtbank in Arnhem, is van de baan. NOCNSF zette in oktober Sturkenboom aan de kant. Dat gebeurde kort nadat Charles van Commenée zijn vertrek als technisch directeur had aangekondigd.
De sportkoepel gaf aan dat een fundamenteel verschil van mening over het te voeren beleid ten grondslag lag aan het ontslag.
Sturkenboom legde zich niet neer bij een gedwongen vertrek en stuurde aan op toetsing door de kantonrechter. De oud-topvolleyballer vond dat recht moest worden gedaan aan zijn '15-jarige dienstverband en aantoonbare bijdrage aan de sport'.
Beide partijen zijn na lang onderhandelen alsnog tot een akkoord gekomen.
Sturkenboom zal per 1 januari terugtreden en tot die tijd andere vertegenwoordigende functies afbouwen. Zo was hij ook voorzitter van de Nationale Sportweek en bestuurslid van InnoSport NL en de Werkgevers Organisatie Sports.
Hij was vanaf 1994 verantwoordelijk voor de begeleiding van topsporters en maakte deel uit van het team de mission bij Olympische en Paralympische Spelen. De sportdirecteur was de laatste jaren nadrukkelijk bezig met de kandidatuur van Nederland voor de Olympische Spelen van 2028. Sturkenboom geloofde in die missie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.