RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weer lastige uitbeurt in Amsterdam voor Spakenburg

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Drie dagen na de bekerwedstrijd tegen Ajax wacht Spakenburg opnieuw een lastige uitwedstrijd in Amsterdam. De nummer 9 van de Tweede divisie treft op sportpark Goed Genoeg regerend kampioen AFC, dat zesde staat.

ONRUST
Naast de vraag of Spakenburg fysiek hersteld is van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, is er ook de vraag in hoeverre de onrust rond de A-selectie van invloed zal zijn op de wedstrijd. Woensdag na de wedstrijd leverde Argjend Selimi boos zijn spullen in, omdat hij niet mocht invallen. Hoewel de club en de speler inmiddels een gesprek hebben gehad -de uitkomst is nog onbekend- zit Selimi in Amsterdam niet bij de selectie.

Daarnaast stapte vrijdag Chris de Graaf op als assistent-trainer van de club. Hij kan zich niet meer schikken in zijn rol als assistent-trainer. Toine Rorije zal nu Eric Meijers assisteren.
LIVE
AFC - Spakenburg begint zaterdag om 14.00 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers, op Radio M Utrecht, via de app of op de 93.1FM.
AFWEZIG
Middenvelder Everton Pires Tavares ontbreekt in de selectie wegens een blessure. Hij liep tegen Ajax een liesblessure op en verliet het stadion op krukken. Hoe lang hij uit de running is, is nog niet bekend. Nieuwkomer Tim Brinkman is speelgerechtigd, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij direct in de basis start.

HISTORIE
AFC en Spakenburg speelden zeven keer eerder tegen elkaar. De Blauwen wonnen alleen de eerste ontmoeting, maar die leverde wel direct de landstitel op. In 2014 begon Spakenburg als kampioen van de Topklasse zaterdag de dubbele finale tegen zondagkampioen AFC met een 4-1 zege.

De 3-2 zege in de return was voor AFC onvoldoende om de titel te pakken, maar de Amsterdammers verloren daarna nooit meer van Spakenburg. De vijf duels in de Tweede divisie leverden vijf AFC-zeges op. Ook het duel eerder dit seizoen in Bunschoten-Spakenburg werd door de Amsterdammers gewonnen, met 4-2.

OUDE BEKENDEN
Spakenburg treft bij AFC een aantal oude bekenden. Doelman Patrick Zonneveld en de veldspelers Gevero Markiet en Fouad Belarbi speelden in het verleden voor IJsselmeervogels. Topschutter Raily Ignacio speelde voor Spakenburg, maar is geschorst en doet dus niet mee.

Helemaal bijzonder is de wedstrijd voor Thomas van den Houten. De linksachter van Spakenburg speelde tot eind december voor AFC en verkaste in de winterstop naar de Westmaat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -