RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Het gat moet niet groter worden voor DOVO

VEENENDAAL - DOVO vervolgt de degradatiestrijd in de Derde divisie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen ODIN'59. De toekomstige club van oud IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot staat vierde. DOVO is 15e.

Trainer Scott Calderwoord kan tegen ODIN niet beschikken over Kai Huisman en Roy Bakkenes. Zij zijn geblesseerd. Mourad Marbouh is na een schorsing van vijf duels weer beschikbaar.

ODIN'59 is in vorm. Het won de eerste wedstrijd na de winterstop met 8-0 van Ter Leede. DOVO verloor vorige week met 2-1 van GOES en haalde uit de laatste drie duels slechts één punt.

DEGRADATIESTRIJD

DOVO staat op een plaats die de ploeg veroodeelt tot het spelen van promotie-degradatiewedstrijden. Om die te ontlopen, moeten de Veenendalers twee plaatsen stijgen. De achterstand op het nu veilig staande GOES is zeven punten, waarbij de Zeeuwen ook nog eens een wedstrijd minder hebben gespeeld.

Als DOVO nog één plaats zakt, degradeert de ploeg direct naar de Hoofdklasse. De voorsprong op VVOG, dat nu 16e staat, is vier punten.

HISTORIE

DOVO en ODIN'59 speelden in de Derde divisie vijf keer tegen elkaar. Van die vijf duels won DOVO er één, ODIN won er drie. Eerder dit seizoen werd het in Heemskerk 3-2 voor ODIN'59.

In 2015 troffen beide ploegen elkaar in de play-offs van de Hoofdklasse, voor een plek in de Derde divisie. DOVO versloeg ODIN toen met 8-0.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -