Spakenburg verliest opnieuw in Amsterdam

AFC - Spakenburg
AFC - Spakenburg © RTV Utrecht / Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft voor de tweede keer in vier dagen tijd verloren in Amsterdam. De ploeg van Eric Meijers ging zaterdag in de Tweede divisie met 2-0 onderuit bij AFC nadat het woensdag in de KNVB Beker met 7-0 verloor van Ajax.
Een korte samenvatting van AFC - Spakenburg (door Mark Kloostra)
Na vier minuten spelen beging Jasper Beekhuis een overtreding op Yordi Teijsse: strafschop. Milan Hoek faalde niet en zette de Amsterdammers razendsnel op 1-0 voorsprong. Vlak voor rust had de thuisploeg een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar onder andere een poging van Kenny Teijsse belandde op de paal.
In de tweede helft bleef Spakenburg aandringen en dat leidde uiteindelijk in de 84e minuut tot de beslissing. Yordi Teijsse werkte de tweede Amsterdamse treffer binnen en bepaalde de eindstand op 2-0. Robin Schilder dacht vlak daarna de 3-0 te maken, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

RANGLIJST

Spakenburg staat in de middenmoot van de Tweede divisie. De Blauwen hebben tot nu toe 27 punten verzameld in 19 wedstrijden.
5' Milan Hoek [1-0, penalty]
84' Yordi Teijsse [2-0]

IJSSELMEERVOGELS EN GVVV

IJsselmeervogels en GVVV zouden aanvankelijk ook vandaag tegen elkaar spelen. Doordat De Vogels donderdag nog in de achtste finales van de KNVB Beker speelden tegen Go Ahead Eagles(verlies na strafschoppen) is het duel verplaatst naar 22 februari.