RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Houten na hectische Amsterdamse week: 'Voor mij geen lastige omschakeling'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voor de spelers van Spakenburg was het een bijzondere week met twee duels in Amsterdam. Woensdag speelden ze voor 50.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax (7-0), zaterdag voor zo'n 200 man op Sportpark Goed Genoeg tegen AFC (2-0). "Voor mij was dat geen lastige omschakeling", sprak verdediger Thomas van den Houten.

Volgende week ben ik weer de simpele linksback van Spakenburg"
Thomas van den Houten

Van Houten heeft een verleden bij AFC en dat maakte deze week voor hem nog extra bijzonder. "Het resultaat is jammer, we hebben een goede tweede helft gespeeld. Het was een hele zware hectische week. Iedereen moest snel schakelen naar deze wedstrijd", vertelt Van den Houten. "Voor mij was het niet moeilijk omdat ik hier een historie heb." Hij speelde 70 duels in het shirt van AFC.

Spakenburg-verdediger Thomas van den Houten beleefde een bijzondere week


Trainer Eric Meijers kan zich vinden in de woorden van zijn verdediger. "Ik heb een strijdbaar Spakenburg gezien. We kwamen alleen niet tot echt goede kansen. Het eerste kwartier speelde het duel van woensdag nog wel mee, maar dat mag geen excuus zijn want er zitten twee dagen tussen."

SCHOENENINCIDENT
Van den Houten kwam deze week groot in het nieuws omdat hij zijn voetbalschoenen voor het duel met Ajax was vergeten. Er moesten in Amsterdam snel nieuwe worden geregeld. "Ik ben nu een bekende Zeeuw", lacht hij. "Ik heb nog steeds appjes die ik moet beantwoorden. Het is natuurlijk iets komisch. Mensen lachen erom en ik doe gezellig mee. Volgende week ben ik weer die simpele linksback van Spakenburg."

Ik weet nog niet of Selimi terugkeert in selectie"
Eric Meijers

Spakenburg-trainer Eric Meijers reageerde ook op de commotie rond De Graaf en Selimi


DE GRAAF EN SELIMI
Na de nederlaag tegen Ajax kwam naar buiten dat assistent-trainer Chris de Graaf per direct stopte bij Spakenburg. "Hij heeft een aantal weken aan het grote werk geroken en dat vindt hij geweldig", doelt Meijers op het hoofdtrainerschap. "Voor hem is het nu de taak om zo snel mogelijk zijn diploma's te halen."

Argjend Selimi besloot ook op te stappen na het duel met Ajax omdat hij niet mocht invallen. Zaterdag kwam hij terug op deze beslissing. "Ik weet nog niet of hij terugkeert in mijn selectie. Ik heb van het bestuur gehoord dat er een gesprek is geweest. Zelf heb ik hem tot op heden nog niet gesproken. Ik maak mij na een 2-0 nederlaag liever druk om de gezonden en niet om de gewonden", besluit Meijers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -