RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpolosters verliezen ook strijd om brons op EK

BAARN/UTRECHT - De Nederlandse waterpolosters hebben op het Europees kampioenschap in Boedapest genoegen moeten nemen met de vierde plaats. De onttroonde kampioen verloor vandaag de wedstrijd om het brons van Hongarije.

Het gastland boog in de tweede helft een achterstand van drie doelpunten om in een voorsprong van twee treffers en won met 10-8 (3-5 2-2 4-1 1-0). Nomi Stomphorst uit Baarn maakte een van de Nederlandse treffers, net als Dagmar Genee van het Utrechtse UZSC.

Het EK eindigt in diepe mineur voor Oranje, dat donderdag in de halve finales onderuit ging tegen Rusland en daardoor niet alleen de kans op titelprolongatie misliep, maar ook naast een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio greep.

SCOREVERLOOP
De ploeg van bondscoach Arno Havenga had zich ondanks de deceptie tegen Rusland opgepept voor de troostfinale en begon goed. Hoewel Hongarije 3-1 voorkwam, nam Nederland nog in de eerste periode het initiatief over en maakte er in no time 5-3 van. In het tweede kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar in de derde periode liep Oranje uit naar 8-5. Vanaf dat moment stokte de productie en keerde Hongarije de wedstrijd helemaal om.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -