RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Agterberg blaast zichzelf op in Hoogerheide: 'Ik ging voor alles of niets'

1/2
MAARTENSDIJK - Veldrijder Kyle Agterberg is zondag bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Hoogerheide bij de beloften als 16e over de streep gekomen. De Maartensdijker begon goed, maar blies zichzelf uiteindelijk op. Hij kwam een minuut na landgenoot Ryan Kamp, die de winst pakte, over de streep.

Mijn gevoel over de WK-selectie is goed"
Kyle Agterberg

"Op de start was niets aan te merken", begint Agterberg zijn verhaal tegenover RTV Utrecht. "Op een gegeven moment reed er een kopgroep weg en toen reed ik het gat dicht. Daarna heb ik mijzelf opgeblazen. Ik was iets te gretig. Ik wilde de WK-selectie halen dus ik ging voor alles of niets."

SELECTIE WK
Agterberg heeft bondscoach Gerben de Knegt inmiddels gesproken. "Hij was tevreden. We horen van de week of ik bij de selectie zit. Dat horen we van de week. Mijn gevoel erover is in ieder geval goed." Het WK veldrijden vindt volgend weekend plaats in Zwitserland.

ZENUWEN
Agterberg heeft voor zo'n wereldbekerwedstrijd te maken met een hoop zenuwen. "Die moet je niet laten zien want dat kan je breken. Ik praat er wel met het thuisfront over. Ik heb ook sinds kort een mental coach. Die geeft mij tips hoe ik het uit moet zetten, dat helpt wel."

Kyle Agterberg hoopt volgend weekend in Zwitserland op het WK van start te gaan


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -