RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Talentvolle Pieterse sluit in Hoogerheide wereldbekerseizoen af: 'Seizoen is geslaagd'

1/3
AMERSFOORT/MAARN - Veldrijdster Puck Pieterse sprak na de laatste wereldbekerwedstrijd van een geslaagd seizoen. De 17-jarige Amersfoortse werd bij de Elite 16e en denkt daarmee haar ticket voor het WK van volgend weekend te hebben veiliggesteld.

Het was een hectische race"
Puck Pieterse

Bondscoach Gerben de Knegt was er in Hoogerheide en maakt deze week bekend wie er naar het WK in Zwitserland gaan. "Het WK-ticket is wel binnen. Ik was de tweede van de junioren. Ik kan lekker mee volgende week. Het seizoen is geslaagd voor mij als ik kijk naar hoe ik heb gereden en welke stappen ik heb gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld bij de wereldbeker een aantal keer top 20 gereden, vorig jaar was dat niet gelukt."

Puck Pieterse maakt zich geen zorgen over deelname aan het WK


De winst in Hoogerheide ging naar Lucinda Brand. Pieterse werd met een achterstand van 49 seconden zestiende. "Het was een hectische race. Het was een hele grote kopgroep waardoor het een hele lang lint was in de bochten", aldus Pieterse die in een zonnig Hoogerheide reed. "Dat is ook wel lekker voor de verandering."

GEERTE HOEKE
De Maarnse Geerte Hoek kwam als 33e over de finish in Hoogerheide. Dat was ruim twee minuten na winnares Brand. "Ik had opzich een goede wedstrijd, maar mijn ketting vloog er al in de eerste ronde af", sprak een balende Hoeke na afloop. "Als je bedenkt dat ik helemaal van achteren ben begonnen dan is het een goede wedstrijd voor mij. "

Hoewel Pieterse zich geen zorgen maakt voor de WK-selectie, is dat voor Hoeke anders. "Ik maak mij wel een beetje zorgen. Het is voor mij nog even afwachten wat het gaat worden."

Geerte Hoeke had in Hoogerheide te maken met een vroege tegenslag


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -