Onzuiver Hercules vergeet te scoren en lijdt pijnlijke nederlaag

© Menno Schilder
UTRECHT - De voetballers van Hercules hebben een zeer pijnlijke nederlaag in de strijd tegen degradatie in de Derde divisie B. Het elftal van Jochem Twisker ging op bezoek bij Dongen, was de hele wedstrijd de betere ploeg, maar verloor: 1-0.
Verslaggever Menno Schilder over het duel
Twisker moest het stellen zonder Tyron Fonville en Conner Blöte, die beiden ontbraken wegens blessures.

KANS OP KANS

Van meet af aan was er maar één ploeg die het spel dicteerde en dat waren de Utrechters. Dongen, voorafgaand aan het duel de nummer 5 van de ranglijst, moest lijdzaam toezien hoe Hercules kans op kans creëerde.
Onder anderen Tim Pieters en Gökhan Yasar kregen zowel in de eerste als tweede helft meerdere mogelijkheden om Hercules op voorsprong te brengen. Dat lukte - tot afgrijzen van trainer Twisker - keer op keer echter niet.
Richting de eindfase was het Hercules, met nog altijd de 0-0 tussenstand op het scorebord, dat steeds vaker moest toestaan dat Dongen zich voor het eerst liet zien en steeds vaker voor het duel verscheen. In minuut 80 leidde dat tot de voorsprong, toen Jan Gerrits jr. de 1-0 binnenschoot en zich daardoor tot matchwinner kroonde.

RANGLIJST

Een pijnlijke nederlaag voor Hercules, dat verzuimt op te klimmen op de ranglijst van de Derde divisie B. Het blijft steken op plaats 15.
80' Jan Gerrits Jr. [1-0]