RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Haar sluit wereldbekerseizoen af met zesde plek

1/4
WOUDENBERG - Woudenberger Lars van der Haar is bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Hoogerheide als zesde over de streep gekomen. Landgenoot Mathieu van der Poel pakte de winst.

Toon Aerts werd met een achterstand van 38 seconden tweede, Eli Iserbyt kwam vijf seconden later als derde over de streep. Van der Haar had een achterstand van 50 seconden op winnaar Van der Poel. Aerts heeft het klassement van de wereldbeker op zijn naam geschreven. Van der Haar werd daarin vijfde.

Lars van der Haar: "Tevreden over mijn vorm, maar niet over de uitslag"


De Woudenberger was allerminst tevreden over die eindklassering, die gehoopt had op een vierde of vijfde plaats. "Op een gegeven moment zag ik Toon (Aerts, red.) er vandoor gaan, maar kon ik niet meteen meegaan en moest ik inhouden. Dat was balen."

Verslaggever Robert Claus sprak ook nog Toon Aerts, die tweede werd


Komende week wordt het WK veldrijden verreden, maar daar was Van der Haar nog niet mee bezig. "Nee, want ik probeerde gewoon een goede uitslag te rijden", aldus Van der Haar, die zelf vond dat hij in goede vorm steekt, maar dus ontevreden was over de daguitslag. "Ik heb me wel vermaakt, er was veel publiek en een zonnetje, maar het was wel verschrikkelijk afzien."

SEIZOEN
Sven Nys is de coach van Van der Haar bij Telenet Baloise Lions. De Belg denkt dat Van der Haar meer uit zijn seizoen had kunnen halen. "Ik vind hem conditioneel goed, maar door omstandigheden heeft hij vaak de aansluiting gemist. Een foutje hier, een foutje daar, ziek op het verkeerde moment, dat heeft hem wel soms een goede uitslag gekost", aldus de voormalig wielrenner. "Voor ons als team is hij echt een meerwaarde die goed in de groep ligt. Ik werk heel graag met hem samen."

Sven Nys over Lars van der Haar


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -