RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Twisker mild na nederlaag Hercules: 'Kan mijn ploeg weinig verwijten'

1/4
UTRECHT - Jochem Twisker verweet zijn spelers weinig na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Dongen. De oefenmeester zag zijn elftal kans op kans creŽren, maar dankzij een groot aantal gemiste kansen en een moment van onoplettendheid in de eigen defensie verliezen.

Jochem Twisker: "Dit moet voldoende zijn om degradatie te ontlopen"


"Je moet er haast bij geweest zijn, om het te geloven", vertelde de Hercules-trainer na afloop van het verloren duel. "We hebben nu drie wedstrijden gespeeld na de winterstop, waarin we onszelf tekort deden door niet of te weinig te scoren. Vandaag was dat nog eens in het kwadraat het geval", aldus een opvallend milde Twisker.

Tien minuten voor tijd kreeg Hercules de deksel op de neus, toen Dongen de 1-0 tegen de touwen schoot uit een hoekschop. Twisker gaf toe dat er misschien slecht gedekt werd, maar wilde daar niet te lang bij stil staan. "Zelfs daarna creŽren we vrolijk nog door en koppen we zelfs in de laatste seconde nog net naast. Als dat niet lukt, houdt het echt op."

Hebben ons vandaag in het kwadraat tekort gedaan"
Jochem Twisker

Hercules speelde naar behoren, vond Twisker, en speelde het spel dat hij zijn ploeg vaak zag spelen in aanloop naar het nieuwe seizoen, toen de verwachtingen nog hooggespannen waren. Dat Hercules die verwachtingen dit seizoen niet waarmaakt, komt voor een groot deel voor het missen van grote kansen. Toch is het niet zo dat Twisker - die aan het eind van het seizoen vertrekt bij Hercules - met tegenzin langs de lijn staat. "Even los van het resultaat is het nog altijd leuk om met deze groep te werken. Er zit voetbaltechnisch zoveel in; dat is heel erg genieten."

Verslaggever Menno Schilder sprak ook nog met Tim Pieters (Hercules)


De realiteit is echter dat Hercules na achttien wedstrijden op 18 punten staat en plaats 15 staat in de Derde divisie B en de handenvol heeft aan het veiligstellen van lijfsbehoud, erkende ook Twisker, die nog altijd denkt die klus te kunnen klaren. "Daar ga ik wel vanuit, ja", vertelde hij aan RTV Utrecht. "Normaal gesproken moet dit voldoende zijn om bij die onderste plekken weg te komen."

Jeffrey Vlug (Hercules): "Het blijft leuk om in dit team te voetballen"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht