RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Golazo neemt Halve van de Haar over, Loop van Leidsche Rijn met Pasen

UTRECHT - Het Utrechtse hardloopevenement De Halve van de Haar is overgenomen door organisatiebureau Golazo. Dat bedrijf, dat ook de Rotterdam Marathon organiseert, heeft daarmee nu drie grote Utrechtse loopevenementen in huis.

Golazo had al eerder de Singelloop en de Utrecht Science Park Marathon overgenomen. De eerste keer dat het bedrijf dat evenement organiseerde, ontaarde de loopwedstrijd in een chaos. Ook rond de Singelloop is niet iedereen positief over Golazo.

KRITIEK ZWAMA
Zo zei de Utrechtse atleet Paul Zwama in de aanloop naar de Singelloop dat dat veel te veel breedtesportevenement is geworden. "Je kunt het budget beter besteden aan toplopers", zei Zwama toen bij RTV Utrecht.

Nu heeft Golazo dus ook de Halve van de Haar, die dit jaar de zesde editie gaat beleven, overgenomen. "Ik ben voor een voldongen feit geplaatst, maar ik zeg er verder niets over", zegt Bert Eskens, die zes jaar geleden in samenwerking met Kasteel de Haar het initiatief nam voor het evenement.

De Halve van de Haar is onder de nieuwe leiding verplaatst op de atletiekkalender. Na vijf jaar te zijn afgewerkt op tweede Paasdag, vindt de loopwedstrijd dit jaar plaats in juni.

LOOP VAN LEIDSCHE RIJN
Dat maakt voor de Loop van Leidsche Rijn, ook georganiseerd door Bert Eskens, de weg vrij om te verhuizen naar tweede Paasdag. Daarmee blijft Pasen een moment waarop in Utrecht een hardloopevenement plaatsvindt.

Na de Paaspolderloop en de Utrecht Marathon volgde vijf jaar geleden de Halve van de Haar. Met ingang van dit jaar is Pasen het nieuwe moment voor de Loop van Leidsche Rijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -