Instellingen

Volleyballers Taurus strijden om laatste plek kampioenspoule: 'In eigen hand'

Taurus (in het rood)
Taurus (in het rood) © Fotostudio Red Green Blue
HOUTEN - De volleybalmannen van Taurus lijken zich op het nippertje te gaan plaatsen voor de kampioenspoule van de Eredivisie. De ploeg uit Houten staat zevende en heeft moet uit de laatste twee wedstrijden nog één punt halen om zo goed als veilig te zijn.
Vooraf was de ambitie duidelijk. Het Taurus van trainer Erik Gras wilde de top-4 uitdagen en het gat met Sliedrecht dichten. Nu de reguliere competitie bijna klaar is, is dat verschil bijna twintig punten. Te groot, erkent Gras. "We hebben onze doelstellingen nog niet bereikt, maar willen over twee wedstrijden wel bij de beste zes eindigen en in de kampioenspoule terechtkomen", zegt hij.

CONCURRENTIE VAN VOCASA

"Het Talent Team staat nog boven ons, maar zij worden uit de stand gehaald omdat zij een ander programma gaan draaien. Wij willen en moeten dus bij de eerste zeven eindigen om in de kampioenspoule te komen", legt Gras uit. "We hebben het nog in eigen hand. Zaterdag moeten we tegen SSS, die staan nog onder VoCaSa. Als we minimaal een punt pakken, dan heb ik er wel vertrouwen in."
Gras heeft er mede vertrouwen in omdat concurrent VoCaSa, dat drie punten minder heeft dan Taurus, de laatste wedstrijd tegen nummer twee Lycurgus speelt. "Normaal gesproken gaan ze die niet winnen. Dus wij hebben een puntje nodig. Daar gaan we voor", geeft de trainer aan.
We hebben gedurende het seizoen de doelstelling moeten aanpassen. We konden niet bouwen aan een vast team.
Taurus-trainer Erik Gras
Taurus-trainer Erik Gras
Taurus-trainer Erik Gras © Orange Pictures

BLESSURES TEISTEREN TAURUS

Taurus heeft meerdere tegenslagen gekend dit seizoen. Gras had te maken met een kleine selectie die regelmatig getroffen werd door blessures. De langdurige afwezigheid van diagonaalspeler Timo Noordhoek was de grootste tegenslag. Hij is onlangs pas geopereerd. Daarnaast moest regelmatig gebruikgemaakt worden van spelers uit het tweede.
"Daarom hebben we gedurende het seizoen de doelstelling wel moeten aanpassen. We konden niet bouwen aan een vast team", zegt Gras. De laatste Eredivisiewedstrijd was daar een goed voorbeeld van. "Vorige wedstrijd tegen Dynamo hebben we maar met zeven man kunnen spelen."

KAMPIOENSPOULE

Zaterdagavond wacht voor Taurus de voorlaatste wedstrijd in de reguliere competitie. Thuis tegen SSS, dat negende staat. Bij winst of een punt zijn de Houtenaren zo goed als zeker van deelname aan de kampioenspoule. Daarin doen de beste zes ploegen van de competitie mee, met uitzondering van het Talent Team.
Dynamo, Lycurgus, Sliedrecht, Orion en ZVH zijn al zeker van de kampioenspoule. Mocht Taurus zich plaatsen, dan speelt de ploeg uit Houten tegen elke tegenstander een thuis- en uitwedstrijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.