RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwelingen moeten DOVO uit negatieve spiraal halen

VEENENDAAL - Met het water aan de lippen reist DOVO zaterdag in de Derde divisie A af naar Barendrecht. De Veenendalers haalden uit de laatste vier duels n punt en verkeren diep in degradatienood. Net als de voorbije weken is er maar n doel: winnen om het gat met de ploegen die op een veilige plek staan kleiner te maken en om vertrouwen te tanken voor de komende weken.

DOVO trok de afgelopen week twee nieuwe spelers aan. Tom Menting kwam over van FC Lienden en Daan Disveld maakte de overstap van TEC Tiel naar Panhuis. Zij zijn zaterdag inzetbaar en de druk op de twee -en op de rest van het team- zal groot zijn. DOVO moet de eerste zege sinds 7 december boeken.

DOVO moet in het restant van de competitie twee plaatsen klimmen om promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen en twee ploegen onder zich houden om niet rechtstreeks te degradaren.
Staart 3e divisie A:
13 GOES 17 20 (22-39)
14 VVSB 17 19 (34-37)
15 DOVO 18 12 (36-49)
16 ONS Sneek 18 9 (27-61)
17 VVOG 18 8 (22-53)

Winnen bij Barendrecht is bepaald geen sinecure. De ploeg die vorig seizoen uit de Tweede divisie degradeerde is al vier wedstrijden ongeslagen en staat daardoor zesde. Eerder dit seizoen won Barendrecht in Veenendaal met 2-1 van DOVO. Van de tien duels die DOVO in de geschiedenis bij Barendrecht speelde won het er drie. De Veenendalers wonnen dit seizoen pas n uitwedstrijd.

Trainer Scott Calderwood kan niet beschikken over de geschorste Rick van Walsem. Kai Huisman en Roy Bakkenes zijn geblesseerd. Die laatste hoopt de training volgende week te hervatten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -