RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels moet het nu laten zien

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Negen dagen geleden tegen Go Ahead Eagles mcht het, zaterdag thuis tegen ASWH met het. IJsselmeervogels moet winnen van de laagvlieger uit Hendrik Ido Ambacht om de achterstand op koploper HHC Hardenberg binnen de perken te houden.

Promovendus ASWH speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Noordwijk en deed daardoor de laatste plaats over aan Jong Volendam. Dat de Ambachters zo laag staan, komt voor een groot deel door het feit dat er in uitwedstrijden nog geen enkel punt werd verzameld.

"Zij zullen dus gaan doen wat wij tegen Go Ahead deden: inzakken", voorspelt trainer Gert Kruys. "Dus zullen wij het tempo hoog moeten houden." Dat zal Kruys waarschijnlijk willen doen met drie spitsen, zoals hij zijn team ook liet spelen in zijn debuutwedstrijd bij Jong Sparta.
Scheidsrechter Erwin Blank blaast om 15.00 uur voor de aftrap van IJsselmeervogels - ASWH. Het duel is live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.
Ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen de Eagles keren Gwaeron Stout en Danny van den Meiracker, die toen geschorst waren, terug in de wedstrijdselectie. Sanny Monteiro is geblesseerd.

HISTORIE
Eerder dit seizoen wonnen de Vogels in Hendrik Ido Ambacht met 3-1 van de promovendus. Van de zeven voorgaande ontmoetingen tussen IJsselmeervogels en ASWH op de Westmaat won IJsselmeervogels er zes. Alleen in 2005, toen beide ploegen elkaar troffen in de nacompetitie in de strijd om de zaterdagtitel, werd het 2-2. ASWH werd dat jaar zaterdagkampioen en versloeg vervolgens het Mijdrechtse Argon in de strijd om het algeheel landskampioenschap.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -