RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zilver Pieterse op WK veldrijden voor juniores: 'Mooi om op podium te eindigen'

1/2
AMERSFOORT - Veldrijdster Puck Pieterse heeft op het WK veldrijden knap de zilveren medaille gewonnen. De 17-jarige Amersfoortse zag in Zwitserland de wereldtitel gaan naar landgenote Shirin van Anrooij. Het verschil was aan de finish 53 seconden.

Pieterse moest van de derde startrij komen op het vliegveld in DŁbendorf, maar al in de eerste ronde was Van Anrooij weggereden van de rest. Het talent uit Amersfoort was daardoor op achtervolgen aangewezen en moest genoegen nemen met het zilver. Het brons was voor Madigan Munro uit de Verenigde Staten.

Puck Pieterse: "Het is mooi om op een WK podium te eindigen"


Ik vind het wel leuk om de juniorentijd zo af te sluiten"
Puck Pieterse

"Het is mooi om op een WK podium te eindigen", reageert Pieterse. "Wel jammer dat het niet de eerste plek is, maar vandaag heb ik er alles uit gehaald, daarom ben ik wel tevreden met plek twee. Ik baalde wel dat ik op de derde rij moest starten, want ik zou eigenlijk vooraan moeten staan. Daar baal je wel een beetje van. Dit was nu eenmalig, omdat het het eerste WK was in deze categorie."

"Het was een raar parcours", geeft ze aan. "Niet heel technisch, maar vooral doortrappen. Ik vind het wel leuk om de juniorentijd zo af te sluiten. Dat is super tof. Ook bij de beloften mannen hebben we goud en brons, dus we zijn goed begonnen."

EERSTE WK VOOR JUNIOREN
Pieterse was een van de favorieten voor de titel tijdens het eerste WK voor junioren-vrouwen. De UCI introduceerde dit jaar voor het eerst deze leeftijdsklasse. Vorig jaar moest Pieterse (toen 16) nog meedoen bij de beloftes. Toen werd ze officieus juniore-kampioen, maar was daar geen aparte medaille voor.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -