RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockeysters Kampong naar finaleweekend NK, degradatie play-offs voor SCHC

1/3
BILTHOVEN/UTRECHT - De vrouwen van Kampong hebben zich overtuigend geplaatst voor het finaleweekend van het NK zaalhockey. Door twee zeges op de slotdag verzekerde de ploeg uit Utrecht zich van de tweede plek in de groep.

Kampong won eerst met 3-1 van Groningen, door goals van Luna Fokke, Mabel Brands en Pam Imhof. De laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de B-groep van de Hoofdklasse tegen SCHC was allesbeslissend.

Vier teams maakten nog kans op die tweede plek, waaronder regioteams Kampong en SCHC. Omdat Kampong (via Luna Fokke en Michelle Simons) de derby met 2-0 won, wist het zich te plaatsen voor het finaleweekend. Koploper Laren was al zeker van plaatsing voor dat weekend.

Renée van Laarhoven (Kampong): "Als we volgende week het piekmoment leveren, dan wachten nog mooie dingen op ons"


"We wisten dat we play-offs en play-outs in eigen hand hadden. Ik denk dat we heel goed vast hebben gehouden aan onze plannen, met name aan de stijgende lijn die we in hadden gezet", zegt Renée van Laarhoven van Kampong.

"We wisten dat we veel stappen hebben gemaakt. We hadden wat last van discipline en we vonden het lastig om creatief te zijn", vertelt ze. "We hebben er veel zin in en als we volgende week het piekmoment leveren, dan wachten nog mooie dingen op ons."

SCHC MOET VECHTEN TEGEN DEGRADATIE
Voor SCHC, dat bij het begin van deze speeldag tweede stond, waren de druiven zuur. Zij verloren twee keer. Eerst van Amsterdam en daarna van Kampong. Daardoor wisten naast Kampong ook Amsterdam en Rotterdam de ploeg uit Bilthoven te passeren in de stand.

Carmel Bosch (SCHC): "We spelen twee net-niet wedstrijden, en dan sta je op play-outs"


De vrouwen van Stichtsche zijn daardoor veroordeeld tot het spelen van play-offs om degradatie uit de Hoofdklasse. Carmel Bosch van SCHC baalt als een stekker. "We hebben twee keer gespeeld en alles stond dicht bij elkaar. We spelen twee net-niet wedstrijden, je verliest met 1-0 en 2-0 en dan sta je op play-outs", vertelt ze.

"Er gaan twee strafballen niet in. Het zit niet mee, en dat ligt aan ons. Daar gaan we deze week naar kijken om wel in de Hoofdklasse te blijven."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -