DHSC wint pas in blessuretijd van hekkensluiter, gelijkspel Sportlust'46

Christian Gandu
Christian Gandu © Orange Pictures
UTRECHT/WOERDEN - Koploper DHSC heeft pas diep in blessuretijd puntverlies weten te verkomen. Op bezoek bij hekkensluiter Achilles'29 was Christian Gandu in extremis de matchwinner, hij scoorde de 3-2. Sportlust'46 pakte bij Rijsoord een punt: 1-1.

GANDU BESLIST DUEL IN EXTRA TIJD

Alle goals bij het duel tussen Achilles'29 en DHSC werden gescoord na rust. Twee keer kwam de koploper uit Utrecht zelfs op achterstand in Groesbeek. Eerst moest Mitch van der Vlist (1-1) de schade herstellen, waarna Ryan de Jong (2-2) vijf minuten voor tijd scoorde.
Pas in de blessuretijd wist DHSC de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aanvaller Christian Gandu scoorde de 3-2 en bezorgde zijn ploeg zo de volle buit. Hierdoor blijft DHSC koploper, met 37 punten uit 17 duels.
53' Atilla Ercan [1-0]
70' Mitch van der Vlist [1-1]
77' Leeroy Schorea [2-1]
85' Ryan de Jong [2-2]
90' Christian Gandu [2-3]

TIENTAL SPORTLUST PAKT PUNT

Voor Sportlust'46 leek na zes minuten niets aan de hand in het uitduel met Rijsoord. De Woerdenaren kwamen op bezoek bij de nummer 14 van de Hoofdklasse A via Evert Brouwers op voorsprong.
Sportlust maakte het spel, maar was slordig. In de tweede helft kwam ze dat duur te staan. Davilo Alkema scoorde de gelijkmaker en kort daarna kreeg Sportlust-keeper Menno de Jong direct rood. Met tien man hield de ploeg van trainer Patrick Loenen stand: het bleef bij 1-1.
In de stand van de Hoofdklasse A loopt de achterstand van Sportlust (32 punten) op DHSC (37 punten) verder op. Het verschil is nu vijf punten. Nummer drie AZSV heeft 31 punten uit zestien wedstrijden.
6' Evert Brouwers [0-1]
67' Davilo Alkema [1-1]
Bijz.
71' Rode kaart Menno de Jong (keeper Sportlust'46)

EENVOUDIGE ZEGE EEMDIJK

Voor Eemdijk was er een eenvoudige zege in de Hoofdklasse B. Op bezoek bij Purmersteijn wisten de groenhemden met 3-0 te winnen. Jesper van Daalen was met twee goals de gevierde man. De andere goal was een eigen doelpunt van Purmersteijn.
Door de zege blijft Eemdijk in het spoor van koploper Staphorst. De achterstand op de lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B is slechts twee punten.
3' Jesper van Daalen [0-1]
59' Eigen doelpunt [0-2]
76' Jesper van Daalen [0-3]