RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

GVVV-doelman Jansen blij met de nul: 'Maar deze drie punten heel belangrijk'

1/3
VEENENDAAL - Doelman Johan Jansen van GVVV was enorm blij met de 4-0 overwinning van zijn ploeg op concurrent Scheveningen. De sluitpost hield de nul en moest vooral de eerste helft zich van zijn beste kant laten zien.

Als je een belangrijke redding hebt dan voelt dat wel als een doelpunt"
Johan Janssen

Doelman Johan Jansen hield zijn doel schoon


Bij een 0-0 stand liet doelman Jansen zich gelden. In een één-op-één situatie was hij de baas. "Dat was een lekker balletje. Het is toch belangrijk om er dan te zijn. Ik had de eerste helft eigenlijk iets teveel te doen, in tegenstelling tot de tweede helft", aldus Jansen. "Bij zo'n actie is het altijd lekker om ervoor te duiken."

In de tweede helft vond eenzelfde situatie plaats, waarbij Jansen opnieuw de bal pakte. De aanvaller werd later wel afgevlagd met buitenspel. "Als je een belangrijke redding hebt, dan voelt dat wel als een doelpunt. Het is helemaal lekker dat je de nul houdt daardoor." Ook trainer Niek Oosterlee zag twee hele verschillende helften. "De wind was daarin denk ik ook een aardige factor", aldus de oefenmeester.

We krijgen nog een zwaar programma met veel uitwedstrijden, dan zijn dit welkome punten"
Niek Oosterlee

Door de winst vergroot GVVV het gat met de degradatiezone tot negen punten. "Dat is heel belangrijk", zegt Jansen. Oosterlee kan zich goed vinden in die woorden van zijn keeper. "De 1-0 deed ons goed, de 2-0 en 3-0 waren daarbij ook nog eens mooie goals. Dit was een belangrijke overwinning. We krijgen nog een zwaar programma met veel uitwedstrijden. Dan zijn dit welkome punten."

TRAINERSCHAP

Het is nog niet bekend waar Oosterlee volgend seizoen aan het roer staat. "Er wordt gezegd dat ik te oud ben. Dat we afscheid gaan nemen van onze generatie, we hebben te verouderde trainingsvormen. We gebruiken geen video, de jonge lichting is revolutionairder en komt eraan", zei Oosterlee licht cynisch. "Misschien als ze naar Advocaat in de Kuip kijken werkt dat nog in mijn voordeel."

Niek Oosterlee benadrukt hoe belangrijk deze winst is voor GVVV


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht