RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tim Brinkman: 'Spakenburg kan ik mooi combineren met mijn studie'

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Tim Brinkman heeft zijn eerste wedstrijd als speler van Spakenburg met 3-0 gewonnen van Noordwijk. De middenvelder kwam onlangs over van Jong FC Utrecht. Hij koos met een reden voor Spakenburg. "Mijn conclusie was dat spelen van Eerste Divisie niet hetgene is waar ik altijd vroeger van gedroomd heb. Het spelen bij Spakenburg kan ik nu mooi combineren met mijn studie", zegt hij.

Tim Brinkman: " we zijn wel slim met de mogelijkheden omgegaan"


De 3-0 zege van Spakenburg was tegen de verhouding in. "Het was niet een heel goed van ons, maar we zijn wel slim met de mogelijkheden omgegaan, dus het is een goede overwinning", vertelt Brinkman. "Een goed begin is het halve werk."

Brinkman vond Noordwijk beter, maar niet gevaarlijker. "Ze hebben niet veel grote kansen gehad. Maar er is wel iets om te verbeteren. Het drukzetten was in fases wel en niet goed, dus dat moeten we langer volhouden", aldus de middenvelder.

TWEE ASSISTS VAN DEKKER
Aanvaller Vince Gino Dekker was belangrijk met twee assists. "Dat was lekker, maar we komen goed weg. Ik dacht dat we niet gingen scoren in de eerste helft. In de rust stonden we met verbazing te kijken dat we nog voor staan. In de tweede helft worden we overlopen, maar scoren we uit het niets de 0-2", vertelt Dekker.

Vince Gino Dekker: "Dit geeft een goed gevoel richting volgende week"


Spakenburg koos verdedigend voornamelijk voor de 'vrouwen en kinderen eerst'-tactiek. "De afgelopen tijd doen we dat vaker, maar we pakken er wel punten mee", lacht Dekker. "De trainer zegt altijd: als je de nul houdt, dan win je hem vaak. Dit geeft een goed gevoel richting volgende week, tegen de koploper."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -