RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Haar net buiten top tien op WK: 'Zwaar teleurgesteld'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Lars van der haar is bij het WK veldrijden in Zwitserland als elfde over de streep gekomen. De Woudenberger zag Mathieu van der Poel met succes zijn wereldtitel prolongeren.

Lars van der Haar: "Op dit parcours had ik sowieso nooit op het podium gestaan"


Voor Van der Poel was het alweer zijn derde wereldtitel. Al bij de start reed hij bij de concurrentie weg. Van der Haar keek al snel tegen een achterstand aan. Zijn achterstand op wereldkampioen Van der Poel was uiteindelijk bijna zes minuten. De Brit Thomas Pidcock veroverde het zilver, de Belg Toon Aerts pakte net als vorig jaar de derde plek.

"Ik ben zwaar teleurgesteld. Dit is niet de plek waar ik voor kwam", sprak Van der Haar teleurgesteld in Namen en Rugnummers. "Zeker niet als ik mijn beste conditie heb ten opzichte van de laatste drie jaar." Over zijn start was hij niet tevreden. "Als je gewoon goed bent kan je dan nog terugkomen, dat lukte mij niet. Ik fietste gewoon niet hard genoeg vandaag."

De beste prestatie van Van der Haar op het WK was in 2016. De Woudenberger werd toen tweede. Hij wil niet te lang met dit resultaat blijven zitten. "Ik ga nu gewoon weer verder en hoop met de volgende wedstrijd weer bovenin mee te doen."

REGIOGENOTEN
Eerder dit weekend wist Puck Pieterse uit Amersfoort bij de junioren de zilveren plak te pakken. Maartensdijker Kyle Agterberg werd bij de beloften twaalfde. Geerte Hoeke uit Maarn kwam bij de Elite-vrouwen als negentiende over de finish.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -