FC Utrecht neemt punt mee uit Venlo na matig optreden

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft op bezoek in Venlo niet weten af te rekenen met VVV. De ploeg van John van den Brom kon niet imponeren en moest genoegen nemen met een punt: 1-1.

ONTBREKEN KERK

Tegenvaller voor Van den Brom was dat Gyrano Kerk niet inzetbaar was. De clubtopscorer - 8 competitietreffers maakte hij al - haakte af met een blessure aan zijn teen. Vaclav Cerny was zijn vervanger.
Tijdens de eerste helft werden er aan beide kanten weinig kansen genoteerd. Simon Gustafson - na het wegvallen van Willem Janssen aanvoerder van de Domstedelingen - speelde één van zijn mindere wedstrijden van het seizoen en kon het spel maar mondjesmaat regisseren.
Een ongelukkige handsbal van FC Utrecht-verdediger Sean Klaiber bezorgde de thuisploeg vlak na de pauze een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Oussama Darfalou bleef koel en schoot goed binnen: 1-0.

FORS INGRIJPEN

Reden voor Van den Brom om na een uur spelen in te grijpen en al zijn drie wissels in één keer in te zetten. Mark van der Maarel, Issah Abass en Vaclav Cerny gingen naar de kant en werden vervangen door Jean-Christophe Bahebeck, Bart Ramselaar en Adam Maher.
Tien minuten voor tijd leek het gezapige optreden van FC Utrecht onderstreept te worden toen penaltyspecialist Gustafson voor het eerst dit seizoen een inzet vanaf elf meter gekeerd zag worden. Uit de herhaling bleek echter dat VVV'er Chris Kum, die met hands ook al de penalty had veroorzaakt, te vroeg was ingelopen en dus mocht de Zweed op herkansing. Daarin was hij ongenaakbaar en bezorgde hij zijn ploeg alsnog een punt: 1-1.

RANGLIJST

FC Utrecht verzuimt aan te haken bij nummer 4 Willem II en ziet de achterstand oplopen tot 6 punten. De Domstedelingen staan zevende en ontvangen komend weekend aartsrivaal Ajax in stadion Galgenwaard.
51' Oussama Darfalou [1-0, penalty]
81' Simon Gustafson [1-1, penalty]