RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: goed om jong te beginnen

1/2
PROVINCIE UTRECHT - "UVV, UVV, UVV!", hoe klein ze ook nog zijn, de yel van hun club zingen ze al uit vol overtuiging en uit volle borst. Het is zaterdagochtend en sporthal de Paperclip in Leidsche Rijn is omgetoverd tot een waar volleybalparadijs.

Zes velden liggen al tiptop klaar als ik als een van de eersten 's morgens vroeg aankom in de hal. In de netten hangen vrolijk gekleurde ballonnen en langs de kant staan allemaal gezellige schalen met dropjes en andere lekkernijen. Het overtreft mijn verwachtingen. Dit is 'serious business': hier gaat een groots kinderevenement plaatsvinden.

COOL MOVES VOLLEY
Cool Moves Volley, daar gaat het vandaag allemaal om. CMV is speciaal bedacht voor de allerkleinsten om op een speelse manier de toch best wel moeilijke volleybalsport onder de knie te krijgen. In het hele land worden regelmatig CMV toernooien georganiseerd. Vandaag neemt UVV Sphynx het initiatief.

UVV Sphynx is een kleine vereniging waar gezelligheid voorop staat. Iedereen is er welkom, vertelt de kersverse voorzitter mij. Als ik niet lang daarna de eerste kinderen binnen zie komen, zie ik wat hij bedoelt. Iedereen kletst gezellig met elkaar en oudere jeugdleden beginnen gelijk te helpen met alle klusjes die gedaan moeten worden.

Ik loop wat rond om de voorbereidingen van het toernooi te fotograferen als ik door de voorzitter wordt geroepen. "Ankie, kom je er ook bij? Tijd voor koffie." Tot mijn verbazing tref ik in de bestuurskamer ook de voorzitter van UVV voetbal, de secretaris van het overkoepelend UVV sportbestuur en wethouder
sport Maarten van Ooijen. Vandaag bezoekt de wethouder sportaccommodaties in Leidsche Rijn en UVV is de eerste.

TREFZEKER
Na de koffie opent de wethouder met een trefzekere onderhandse service het toernooi. Het wemelt inmiddels van de kinderen in de hal die de actie van de wethouder met enthousiast gejuich ontvangen. Het toernooi kan beginnen.

Veertien rondes en honderden foto's later begrijp ik waarom het zo goed is om al jong met sport te beginnen. Niet alleen het fysiek bezig zijn is heel goed voor een kind, maar ook het leren samenwerken met elkaar. Ik zie prachtige acties waarbij drie, vier soms wel zes kinderen samen tegelijkertijd de bal willen vangen (ja, dat mag nog op deze leeftijd). En de blijdschap als het lukt is een feest om te zien. Met als kers op de volleybaltaart natuurlijk het samen uitroepen van 'hun' yel.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -