Instellingen

Marianne Timmer stand-by voor Paralympics nu Esther Vergeer ziek is

© Bart Maat, ANP
WOERDEN - Marianne Timmer wordt ingewerkt door NOC*NSF om mogelijk Esther Vergeer te vervangen als Chef de Mission bij de komende Paralympische Spelen. Bij de oud-rolstoeltennisster uit Woerden is borstkanker geconstateerd. Mocht Vergeer door haar gezondheid die rol niet kunnen vervullen, dan wordt ze vervangen door Timmer.
Eind januari maakte sportkoepel NOC*NSF bekend dat Vergeer borstkanker heeft. De komende periode zal in het teken staan van haar herstel en gezondheid, maar toch wil ze haar werk als Chef de Mission 'gewoon' blijven uitvoeren.
NOC*NSF gaf al aan rekening te houden met vervanging. Die is in de persoon van ex-schaatsster Marianne Timmer nu gevonden. Zij wordt ingewerkt, zodat ze kan inspringen als dat nodig is.
Timmer sluit zich aan bij een zogenoemde 'chef-groep' met daarin ook Minke Booij, Pieter van den Hoogenband (Chef de Mission Zomerspelen 2020), Leusdenaar Carl Verheijen (Chef de Mission Winterspelen 2022), Mark Huizinga en Vergeer.
De situatie vraagt erom dat wij met Esther hebben nagedacht over mogelijke scenario's en dit vinden we allemaal een goede oplossing
Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF
"De situatie van Esther is natuurlijk verschrikkelijk en ik hoop eerst en vooral dat zij haar taken als chef zo veel en zo goed mogelijk kan blijven uitvoeren", geeft Timmer aan. "Tegelijkertijd gaan we er samen voor zorgen dat ik zo snel mogelijk 'startklaar' ben om er met elkaar een topeditie van de Paralympische Spelen van te maken."
Maurits Hendriks is technisch directeur bij NOC*NSF. "De situatie vraagt erom dat wij met Esther hebben nagedacht over mogelijke scenario's en dit vinden we allemaal een goede oplossing", aldus Hendriks. "Dit zijn omstandigheden waarvan je hoopt dat je er nooit mee te maken krijgt, maar het laat wel nut en noodzaak zien van onze chef-groep. Het is mooi om te zien dat je juist dan als team op elkaar kunt rekenen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.