RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Norovirus treft volleyballers Taurus voor belangrijke slotwedstrijd

1/2
HOUTEN - De volleyballers van Taurus staat een belangrijk weekend te wachten. De Houtenaren willen zich plaatsen voor de kampioenspoule van de Eredivisie, maar dan moeten ze zaterdag winnen van het Talent Team, Lycurgus moet hun directe concurrent verslaan en... Taurus moet het norovirus zien de verdrijven.

Vorige week had Taurus alles nog in eigen hand, maar door een verliespartij tegen directe concurrent SSS ligt de strijd om een plek in de kampioenspoule - met nog één duel te gaan - helemaal open.

Erik Gras over het virus dat heerst binnen de Taurus-selectie


NOROVIRUS IN DE SELECTIE
De aanloop van Taurus naar het belangrijke laatste duel in de reguliere competitie verloopt stroef. Twee spelers zijn namelijk getroffen door het norovirus. Daan Haanappel was de eerste en hij heeft Timo Gras (de zoon van de trainer) besmet met het virus dat voornamelijk diarree veroorzaakt.

"Het is een kortdurend virus, dat is een voordeel", zegt de coach. "Maar het nadeel is dat het zeer, zeer besmettelijk is. We hebben maatregelen genomen, want we hebben dinsdag niet compleet getraind. De besmette jongens zijn thuisgebleven. Mijn zoon heeft het ook, dus ik ben zelf ook niet op de training geweest. Dit om toch zoveel mogelijk maatregelen te nemen."

Ik hoop dat we het onder controle hebben en met iedereen fit kunnen starten"
Erik Gras, trainer Taurus

Gras hoopt dat de besmette spelers snel hersteld zijn. "Ik ga er van uit dat ze zaterdag weer fit zijn, en ik hoop heel erg dat de anderen niet besmet zijn. Als het niet gaat, dan gaat het niet. Mochten er meer spelers gegrepen zijn door het virus, kunnen we misschien iets richting Nevobo (volleybalbond, red.) doen. Maar daar ga ik niet van uit. Ik hoop dat we het onder controle hebben en met iedereen fit kunnen starten."

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Als je iets van een epidemie of een besmettelijke ziekte binnen het team hebt, dan kan je wel uitstel aanvragen. Laten we hopen dat het niet zover gaat komen."

REACTIE NEVOBO
Nevobo laat in een reactie weten dat Taurus een verzoek kan indienen om de wedstrijd te verplaatsen, mocht het virus daadwerkelijk verder verspreid zijn. "In eerste instantie moet de tegenstander daarmee akkoord gaan. Daarnaast kijken we als bond of de wedstrijd tijdig genoeg ingehaald kan worden", aldus Nevobo.

"Stel dat Taurus nu nog zo'n verzoek zou indienen, dan zou dat wel laat zijn. Daarnaast is de timing ongelukkig, omdat zaterdag de laatste ronde van de reguliere competitie is, waar op het spel staat wie zich plaatst voor de kampioenspoule."

We gaan ervan uit dat Lycurgus wint van VoCaSa en de sportieve plicht doet, dan hebben wij aan één punt genoeg."
Erik Gras, trainer Taurus

DE HUIDIGE SITUATIE IN DE COMPETITIE
Drie teams strijden om de zesde en laatste plek in de kampioenspoule van de Eredivisie: VoCaSa (15 punten, 23 sets voor - 42 sets tegen), Taurus (15, 23-43) en SSS (12, 21-45). In principe kunnen alle drie de ploegen zich nog kwalificeren.

Volgens trainer Erik Gras heeft Taurus alles nog in eigen hand. "Eigenlijk is er niets veranderd sinds vorige week. Ja, we hebben met 3-1 verloren van SSS. Zij zijn daardoor drie punten dichterbij gekomen. En VoCaSa heeft gewonnen, dus zijn zij op gelijke hoogte gekomen", vertelt Gras.

Taurus wacht zaterdag een duel met het Talent Team Papendal, een jeugdselectie die zich niet kan plaatsen voor de kampioenspoule. "Aankomend weekend speelt VoCaSa tegen nummer twee Lycurgus, dus we mogen ervan uit gaan dat VoCaSa geen punten pakt. Als wij zaterdag minimaal één punt pakken tegen het Talent Team, dan blijven we zowel VoCaSa als SSS voor", schetst Gras een van de scenario's waarbij Taurus doorgaat.
De wedstrijd van Taurus tegen het Talent Team Papendal is zaterdag live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. Het duel begint om 14.30 uur.
Mocht Taurus met 3-0 of 3-1 in sets winnen, dan pakt het drie punten. Bij een 3-2 zege krijgen de Houtenaren twee punten. Als het Nijmeegse VoCaSa zaterdagavond weet te winnen van Lycurgus, dan staan beide teams in punten gelijk, maar heeft VoCaSa een beter setgemiddelde en gaan zij door. "Maar de kans is groter dat wij winnen, dan dat VoCaSa wint", vertelt Gras.

"We gaan ervan uit dat Lycurgus wint van VoCaSa en de sportieve plicht doet", aldus de Taurus-trainer. "Dan hebben wij aan één punt genoeg. Het komt weleens voor dat een laaggeklasseerde ploeg van een topploeg wint, maar het krachtverschil tussen de top-4 en de rest is wel groot te noemen. Twee jaar geleden heeft SSS wel op de laatste wedstrijddag van Lycurgus gewonnen. Dus zeg nooit nooit, maar de kansen zijn wel klein."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -