RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

KNVB royeert ook SVA Papendorp

UTRECHT - Het bondsbestuur van de KNVB heeft met onmiddellijke ingang het lidmaatschap van voetbalvereniging SVA Papendorp opgezegd. Het bondsbestuur heeft er geen vertrouwen in dat bij toekomstige wedstrijden van de Utrechtse vereniging de orde gehandhaafd zal kunnen worden.

NIET OVER EEN NACHT IJS

Aan het ontzetten uit het lidmaatschap van de Utrechtse voetbalvereniging is een heel traject voorafgegaan, zo schrijft de KNVB in een verklaring. Na herhaaldelijke geweldsincidenten belandde de club in de 'Aanpak Risicoverenigingen'. Deze aanpak is er voor clubs die regelmatig te kampen hebben met wanordelijkheden op en rond het veld.

Ondanks het traject in de 'Aanpak Risicoverenigingen', meerdere gesprekken tussen de club en de KNVB en pogingen om de club te ondersteunen, werden tijdens wedstrijden nog steeds wanordelijkheden waargenomen.


TWEEDE UTRECHTSE CLUB

Het lukte SVA Papendorp niet om tot een oplossing van de problematiek te komen. Door de gebeurtenissen bij de wedstrijd tussen de tweede teams van SVA Papendorp en Zwaluwen Utrecht'11 in oktober 2019 stapelde het dossier tegen de vereniging zich nog verder op. Het bondsbestuur ziet daarom geen andere uitweg dan SVA Papendorp per direct het lidmaatschap op te zeggen.

SVA Papendorp is de tweede Utrechtse die in korte tijd door de KNVB is geroyeerd. Vorige maand werd ook DWSV als lid geschrapt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht