RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Geroyeerd SVA Papendorp vecht KNVB-besluit aan bij rechter

1/2
UTRECHT - SVA Papendorp stapt naar de rechter om de beslissing van de KNVB, die de club heeft geroyeerd, aan te vechten. Dat zegt voorzitter Bachir Amenchar van de Utrechtse voetbalclub.

GATEN

De grote vraag daarbij is natuurlijk hoe sterk de club bij de rechter staat. "Dat moet blijken, maar naar onze mening heel sterk", zegt Amebchar. "De KNVB gaat nu tot het uiterste, maar ze hebben hele slechte kaarten. Onze advocaat heeft het een en ander uitgezocht. Er blijken gaten te zitten in de verklaringen van de KNVB. Daar moet de rechter naar kijken."

"Er zitten gaten in de verklaring van de KNVB"


Maar de KNVB is bepaald niet over één nacht ijs gegaan. De bond nam veel langer dan gepland om tot dit vonnis te komen. Dat vonnis zal dus zeer goed onderbouwd zijn, mag je aannemen. "Er zijn heel veel dikke dossiers in Nederland", zegt de voorzitter van de geroyeerde club. "Kijken we naar afgelopen jaar, dan valt het reuze mee. Maar daar moet de rechter uitsluitsel over geven."

Alles wijst erop dat het doel was van de KNVB om ons eruit te krijgen"
Bachir Amenchar (voorzitter SVA Papendorp)

Het probleem voor SVA Papendorp is echter dat de bond verder kijkt dan het afgelopen jaar. Een groot deel van het dossier bij de voetbalbond is aangelegd voor 2018, toen SVA Papendorp nog Magreb'90 heette. Amenchar kent dat verleden. "We hebben de afgelopen twee jaar veel veranderingen aangebracht. Er zijn afspraken gemaakt met de KNVB, met de gemeente, met Sport Utrecht. Dat is op ons initiatief gebeurd."

Volgens die afspraken zou de club elke drie maanden rapporteren, maar volgens Amenchar heeft de bond de stekker uit de club getrokken nog voordat het eerste rapport kon worden gemaakt. "Alles wijst erop dat dit eigenlijk van te voren het doel was van de KNVB om ons eruit te krijgen. En wij laten het er echt niet bij zitten, dat is een ding dat zeker is."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht