RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tweede etappezege voor Groenewegen in Ronde van Valencia

VINKEVEEN/UTRECHT - Dylan Groenewegen heeft zijn tweede ritzege geboekt in de Ronde van Valencia. Na zijn succes in de openingsetappe won de sprinter van Jumbo-Visma ook de derde etappe. Het was een rit over ruim 174 kilometer van Orihuela naar Torrevieja met halverwege een beklimming van de tweede categorie.

Vinkevener Groenewegen, die op zo'n 25 kilometer voor de finish onderuit was gegaan, was in de massasprint te snel voor zijn landgenoot Fabio Jakobsen en de Sloveen Matej Mohoric. Een andere Sloveen, Tadej Pogacar, moest de leiderstrui overdragen aan de AustraliŽr Jack Haig.

Groenewegen had weinig schade overgehouden aan zijn val. "Ik had wel wat problemen met mijn fiets", zegt hij. "Maar het team reed goed en we kwamen goed door de laatste bochten heen. Ik kon in een goede positie aan de sprint beginnen. Het is een mooi resultaat, twee ritzeges: een 100 procentscore in de massasprints. En er komt nog een kans."

Zaterdag is de vierde etappe lastig, met aankomst bergop in Altea. Zondag volgt een etappe voor de sprinters met aankomst in Valencia.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht