RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taurus zet grote stap naar kampioenspoule: 'We kregen vleugels'

1/3
HOUTEN - De volleybalmannen van Taurus hebben een reuzestap gezet richting de kampioenspoule van de Eredivisie. De ploeg uit Houten won de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie met 3-1 in sets van Talent Team Papendal.

Taurus begon goed aan het duel in Ede tegen het Talent Team. De eerste set werd met 25-22 gewonnen door de Houtenaren. De tweede set ging met dezelfde cijfers naar de jeugdploeg.

OVERTUIGENDE ZEGE
In de derde set wist Taurus, dat afgelopen week getroffen werd door het norovirus en daardoor Timo Gras moest missen, met ruime cijfers te winnen. Het werd 25-16. Daarom was Taurus al zeker van een punt en wist het directe concurrent SSS achter zich te houden in de stand.

Taurus won vervolgens de vierde set met 25-20, waardoor de wedstrijd eindigde in 3-1 in sets. Dat levert Taurus drie punten op in de Eredivisie. De ploeg klimt daarmee naar de zesde plaats, goed voor een plek in de kampioenspoule.

WACHTEN OP VOCASA
Honderd procent zeker van die kampioenspoule is Taurus nog niet. Zaterdagavond moet directe concurrent VoCaSa nog in actie komen tegen nummer twee Lycurgus. Mocht VoCaSa stunten door met 3-0 of 3-1 te winnen van de topploeg, dan grijpt Taurus alsnog naast de zesde plaats.

REACTIES TAURUS
"We hadden ze continu onder druk in de eerste set, maar zij sloegen veel simpele fouten", reageert Taurus-trainer Erik Gras. "In de derde set vliegen we over ze heen. We stonden 10 of 12 punten voor. Dat moesten we doen en dat gebeurde ook."

Taurus-trainer Eric Gras: "We waren heel gedreven, maakten veel geluid en het publiek was in grote getalen mee"


"We waren heel gedreven, maakten veel geluid en het publiek was in grote getalen mee. Dan krijg je vleugels en dan worden de jonkies kleiner en stiller. Figuurlijk werden ze kleiner, en dan weet je dat je ze hebt. We zitten nog wel in de wachtkamer en zijn afhankelijk van wat Lycurgus doet. Zij moeten hun ding doen en dan zijn wij honderd procent", aldus Gras.

Finn Frielink sloeg het matchpoint binnen voor Taurus. "Ik dacht zelf dat hij uit was, maar we kregen hem. Toen was de ontlading enorm natuurlijk", lacht hij.

Finn Frielink reageert op de gewonnen wedstrijd van Taurus


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -