RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

DHSC ziet Sportlust'46 dichterbij komen, Eemdijk wint na bliksemstart

UTRECHT/EEMDIJK - DHSC heeft in de Hoofdklasse A duur puntverlies geleden. De Utrechters wisten op eigen veld niet van SC Feyenoord te winnen (2-2). Hierdoor is Sportlust'46, dat met 3-1 won van 's-Gravenzande, genaderd tot op drie punten. Eemdijk was in de Hoofdklasse B met 3-2 te sterk voor SDC Putten.

KOPLOPER DHSC SPEELT GELIJK

De wedstrijd van DHSC tegen SC Feyenoord stond al vroeg in de schijnwerpers. Niet alleen omdat het een duel was tussen de koploper en de nummer vier, maar door de mogelijk geplande rellen tussen FC Utrecht- en Feyenoord-fans. Er was daardoor veel politie aanwezig in Ondiep, op en rond Sportpark Wesley Sneijder.

Het duel zelf kende een 1-0 ruststand. De DHSC-treffer kwam op naam van Tim van den Berg. Na rust kwamen de bezoekers uit Rotterdam op gelijke hoogte. De Utrechters wisten nog wel te scoren, maar een zege zat er niet in: het eindigde in 2-2.

Met 38 punten uit 18 duels blijft DHSC wel koploper in de Hoofdklasse A.

SPORTLUST ZIT DHSC OP DE HIELEN

Sportlust'46 heeft door een 3-1 zege op 's-Gravenzande het gat op DHSC verkleind. De Woerdenaren moesten daarvoor wel aan de bak. Bij rust stonden de bezoekers namelijk op voorsprong.

Via Mark van der Weijden (penalty) en twee keer Deen van Embricqs wist Sportlust in de laatste twintig minuten alsnog met 3-1 te winnen. Het veldspel van de Woerdenaren was niet goed, maar uiteindelijk bleven de punten toch op Sportpark Cromwijck.

Met 35 punten uit 18 duels staat Sportlust'46 nu drie punten achter DHSC. AZSV is derde met 34 punten, gevolgd door SC Feyenoord met 31 punten.

EEMDIJK WINT NA BLIKSEMSTART

In de Hoofdklasse B wist Eemdijk met 3-1 te winnen van SDC Putten. De Diekers schoten uit de startblokken, want binnen tien minuten was het al 2-0 door Armend Selimi en Wouter de Graaf. Vlak voor rust incasseerde Eemdijk nog de 2-1.

Na rust was het Rafik El Hamdi die zich in de schijnwerpers schoot. Na een uur spelen wist hij met een strak afstandsschot van bijna vijftig meter de 3-1 op het scorebord te zetten. De middenvelder tekende deze week een contract bij VVOG. Het werd nog spannend toen Putten tien minuten voor tijd 3-2 maakte, maar Eemdijk hield stand.

Door de zege blijft Eemdijk in het spoor van koploper Staphorst, dat met 1-0 won van NSC Nijkerk. Staphorst heeft 41 punten na 18 duels, Eemdijk volgt met 39 punten.

5' Armend Selimi [1-0]
9' Wouter de Graaf [2-0]
44' Jannis Karafillakis, pen. [2-1]
59' Rafik El Hamdi [3-1]
78' Rick van den Brink [3-2]


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht